Waarom vertrokken al die Ceo’s in 2019?


0

Misschien is het u opgevallen? Chief executives in America vertrokken in 2019 in recordaantallen, meer dan 1.332 stapten opzij in de periode van januari tot eind oktober. Hoewel het niet ongebruikelijk is om CEO’s te zien vluchten in het midden van een recessie, is het opmerkelijk om zo’n golf van uittredingen van executives te zien te midden van robuuste bedrijfswinsten en recordhoogtes op de aandelenmarkt, onlogisch.

In oktober 2019 hebben zelfs 172 CEO’s hun baan opgezegd, volgens het uitzendbureau Challenger, Gray & Christmas. Het is het hoogste maandelijkse aantal dat ooit is geregistreerd, en het totale aantal tot dan toe overtrof zelfs de golf van vertrek van leidinggevenden tijdens de financiële crisis. Wat bracht die succesvolle mensen ertoe om op te stappen?

Op de lijst van CEO’s die aftraden, staan ​​er ook enkele die zijn vertrokken vanwege controverse. Een beetje corruptie een scheve schaats etc. Maar controverse of niet, het ging in een tempo dat sinds 2002 niet meer was gezien. De laatste grote golf van vertrek van CEO’s kwam in 2008, aan het begin van de financiële crisis, volgens de gegevens van het bedrijf.

Wat dreef al deze mensen? Voorkennis? Was het toeval of wisten ze wat eraan zat te komen? Alles lijkt op het laatste. Deze mensen wisten dat er een wereldwijde gebeurtenis zat aan te komen en hadden hun taak erop zitten. Hun doel om zo veel mogelijk winst te maken voor de eigenaren zat erop. Zij wisten dat het vanaf dat moment niet meer zou gaan om geld verdienen maar om afbreken en kapot maken om de weg vrij te maken voor een nieuw soort heerschappij….to Build Back Better.


Like it? Share with your friends!

0
Frontier4