WAAROP ZIJN HUN BENOEMINGEN OP GEBASEERD?


-1

Elke ondernemer zal kunnen bevestigen dat het vinden van het juiste, en specifiek geschoolde, personeel één van de grootste uitdagingen is van het ondernemerschap.
Je laat niet een – met alle respect – kassamedewerker een open hart operatie uitvoeren, net zo min als dat je een 17-jarige vakkenvuller een oplegger laat besturen vanuit een distributiecentrum, niet omdat het enthousiasme hiervoor ontbreekt, maar omdat zij hiervoor niet geschoold/gekwalificeerd zijn.
Dit is geen hogere wiskunde, dit is simpele logica en goed ondernemerschap.

Dit – logisch lijkende – gegeven wordt in alle lagen van bedrijfsvoering in Nederland toegepast behalve op één plek, het Binnenhof.
In het hart van onze ‘democratie’ mag werkelijk iedere dorpsidioot aanschuiven – kwalificaties of niet – om functies te bekleden die een direct gevolg hebben voor geheel Nederland…… van een net geboren baby tot een zijn laatste adem uitblazende senior.

Dit steeds meer op een freakshow lijkende circus tart met de logica van het normale verstand, door mensen op posten te plaatsen waar zij volkomen ongeschikt voor zijn, en derhalve ook één grote teringzooi van maken.
Het staat leuk hoor – in deze alles moet gelijk zijn wereld – zo’n blonde stoeipoes als Hennis-Plasschaert tussen de dragers van de groene baretten, maar wat heeft het ons nu feitelijk opgeleverd behalve een leger dat ‘pang pang’ moet roepen vanwege het ontbreken van deugdelijke wapens?
Het bekt lekker als je kan zeggen dat de verantwoordelijk minister een uit de klei getrokken boerendochter is, maar het maakt de pijn er niet dragelijker door als zij besluit om haar eigen afkomst de nek om te draaien.
En het is misschien ietwat ironisch dat onze gehele geschiedenis om zeep geholpen wordt door een persoon die afgestudeerd is op het vak geschiedenis, maar het blijft slechts een kleine pleister op de wond.

Nooit eerder is het werkelijk bizarre benoemingsbeleid meer zichtbaar geworden dan in de persoon van Hugo de Jonge, die met een PABO opleiding achter de rug mag beslissen over uw gezondheid, uw vrijheid en uw toekomst als ware hij de zonnekoning himself (wat hij uiteraard naar zijn eigen bescheiden mening ook is)

Hoe kan het bestaan dat er op dergelijke zware posten en dossiers zulke lichtgewichten – een ander woord voor enigszins achterlijken – zitten, die vanuit het niets en totaal zonder onderbouwing een zeer belastende factor in uw en mijn leven mogen worden?

Het antwoord op deze vraag is uiteraard zéér eenvoudig, het is een zichzelf in stand houdend circus waar niemand met kop en schouders bovenuit steekt, omdat achterlijkheid nu eenmaal een soortement van flatline is.
We hebben het allemaal mogen aanschouwen in de eredivisie der politiek – de EU – waar een persoon die in vroeger tijden voor dronken dorpsidioot werd gehouden, nu de hoogste positie mocht bekleden.

De politiek staat niet ver af van een gesloten TBS-kliniek, waar de grootste slager het hoogste woord voert, en nog nooit iemand is betrapt op meer dan één hersencel.
Maar waar een ontsnapte TBS’er zich vaak vergrijpt aan één slachtoffer, vergrijpen onze verheven ‘volksvertegenwoordigers’ zich aan miljoenen Nederlanders tegelijk.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder