WAP


-1

Herr doktor Hugo Mengele,

Er bestaat een afkorting getiteld WAP, en als je honderd mensen zal vragen wat dit betekend zullen waarschijnlijk de meeste ervan komen met een antwoord wat refereert aan deze techwereld zoals wireless application protocol.
De wap waarover ik het echter met jou wil hebben staat voor wettelijke aansprakelijkheid particulieren, oftewel een verzekeringsvorm om ons, particulieren, in te dekken tegen schade die wij veroorzaken aan goederen of lijf en leden van derden.

Het is namelijk vreemd gesteld met de aansprakelijkheid in deze wereld Hugo want wij, de burgers, kunnen voor alles en nog wat aansprakelijk gesteld worden, terwijl overheden steeds minder, en big pharma zelfs helemaal niet aansprakelijk gesteld kunnen worden.

Hoe bestaat het dat wij met onze nietige voetafdruk ons voor alles en nog wat – soms zelfs verplicht – moeten indekken, terwijl overheden en maffia-achtige organisaties als big pharma, die zich vele malen meer in een sfeer van mogelijke aansprakelijkheid begeven, deze verplichting niet kennen, de behoefte ertoe niet voelen of zelfs botweg weigeren?

Ik begrijp dat het voor producenten tegenwoordig een ware koorddansact geworden is om producten op de markt te brengen, want hoe bescherm je jezelf tegen nutcases die hun kat in de magnetron ‘opwarmen’ en het daarna vreemd vinden dat het beessie geen miauw meer zegt?
In deze wereld waar rechters letterlijk wereldvreemd zijn geworden, lever je dus een gebruiksaanwijzing zo dik als de bijbel bij je product, om ervoor te zorgen dat de – vooral in dat knotsgekke Amerika – populaire term: i’ll sew your ass, niet jouw ondergang wordt.

Mensen met gezond verstand begrijpen dat de makers van allerlei wapentuig, niet persoonlijk verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor elke dode die er valt door hun ‘speeltjes,’ de eindverantwoordelijke is nog steeds de persoon die de trekker overhaalt, of die de knop indrukt.
Dat er wel zoiets bestaat als een morele verantwoordelijkheid moge wel duidelijk zijn, want zonder deze ‘speeltjes’ was er van die doden uiteraard geen sprake geweest.

Maar hoe kan het dan nu toch zo zijn herr doktor Hugo Mengele dat makers van vaccins, die bij voorbaat weten dat hun producten schadelijk zijn – waarom anders de eis voor vrijstelling van aansprakelijkheid – zich met overheidstoestemming vrijwaren van aansprakelijkheid, in een wereld waarin de burger zich voor steeds meer moet verantwoorden?

Welk deep dark secret a.k.a. chantagemiddel heeft big pharma in bezit, dat zij letterlijk elke overheid kunnen dwingen tot het accepteren van deze voorwaarde?
Is het niet jouw – door je ambt ingegeven – plicht herr doktor Hugo Mengele dat jij je met heel je geweten dient in te zetten voor het welzijn van ons volk?
Hoort het niet tot de taak van onze overheid om bij de aanschaf of goedkeuring van een voor het volk bestemd product, zeg een nieuwe auto, zich ervan te verzekeren dat al die krengen ook daadwerkelijk remmen, of sta jij er zo in dat je zegt: schaf ze maar aan, en we zien wel of ze ook daadwerkelijk remmen, die ‘paar’ gewonden of doden die erdoor vallen are just part of the process.

Bij ware volksvertegenwoordigers, en überhaupt personen met een geweten, zouden direct alle alarmbellen gaan rinkelen als zij een leverancier zouden hebben die zou zeggen: wij willen wel leveren, maar zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen.
Bij onze ‘volksvertegenwoordigers’ werd dit tiny problem echter handig omzeild door het magische woord staatsgeheim, waarmee jij denkt je persoonlijke verantwoordelijkheid te kunnen ontlopen.

Er is nu echter van vele kanten duidelijk gemaakt hoe crimineel en volksvijandig jouw dealtje met AstraZeneca is herr doktor Hugo Mengele, dus jij bent straks wel hoofdelijk aansprakelijk voor alle bijwerkingen, chronisch zieken en dodelijke slachtoffers die er door jouw vaccinatiefetish gaan vallen herr dokter Hugo Mengele.

Ik hoop dat je een goed wappie hebt.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder