Wordt Coronavaccin in Juli al op mensen getest?


1

Wordt Coronavaccin in juli al op mensen getest?

In Leiden wordt er door het bedrijf Janssen Vaccins een Corona vaccin ontwikkeld. Volgens het bedrijf kan het vaccin al eerder op mensen worden getest, dan dat er werd gedacht. Janssen sprak eerder uit dat de verwachting pas in september zou zijn, maar stelde dit later bij naar augustus.

Het wordt nu juli. Zij kunnen dit doen, omdat er positieve resultaten zijn gehaald van fase 1 en 2a in de ontwikkeling van het vaccin. De Belg Paul Stoffels van het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson bevestigt dit, aldus de eigenaar van Janssen Vaccins. Het bedrijf heeft toestemming gekregen van de geneesmiddelen autoriteiten, om eerder te beginnen met testen op mensen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder 1045 mensen tussen de 18 en 55 jaar in België en de Verenigde Staten. Ze gaan bekijken of het vaccin veilig is, hoe het lichaam gaat reageren en hoe de reactie van het immuunsysteem is. Er wordt ook gewerkt met een placebo, wat betekent dat  zowel de onderzoeker, als de proefpersoon niet weet of het echt het medicijn is.

Hier in Nederland gelden zeer strenge regels op het testen van mensen. Daarom vinden de proeven niet plaats in Nederland. De bedrijven Janssen en Johnson & Johnson hopen op onderzoeken met nog meer mensen, zodat ze fase 3 van het onderzoek nog verder kunnen uitbreiden.

Daarnaast is het bedrijf ook druk bezig om de productie van het vaccin op te hogen. Zelfs nu ze niet zeker weten of het vaccin eigenlijk wel werkt. Ze willen in 2021 meer dan een miljard doses over de hele wereld te produceren. Ze stellen het als doel om de wereld te vaccineren en te beschermen  tegen de Corona pandemie.

Hoofd Virale Vaccins Hanneke Schuitemaker aan de Universiteit van Amsterdam leidt het onderzoek van Janssen. Wij zullen het vaccin moeten vernietigen, als het niet blijkt te werken zegt zij. Dat is het risico. Als het wel blijkt te werken, willen wij de vaccins zo snel mogelijk uitdelen.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *