Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’


-1

(Bron van dit artikel 9forNews)

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest op 2000 ‘vrijwilligers’ in Zuid-Afrika. Betogers verzamelden zich bij de Universiteit van Witwatersrand in Johannesburg om te protesteren tegen het vaccin. Het gaat hier om het zogeheten Oxford-coronavaccin. ‘Ons’ vaccin dus.
De demonstranten staken woensdag hun mondkapjes in brand en claimden dat de tests worden uitgevoerd op arme mensen die de risico’s niet begrijpen. “Ze manipuleren de zwakkeren,” zei activist en politiek commentator Phapano Phasha tegen persbureau AP.

Activist Walter Mashilo zei dat het vaccin getest zou moeten worden op de kinderen van parlementsleden en ministers, niet op arme mensen. “Wij willen deze vaccintest niet,” zei hij.
Eerder dit jaar vroeg de Franse onderzoeker Jean-Paul Mira zich al af waarom we dit onderzoek in Afrika doen. Hij trok een parallel met aidsonderzoek: “Bij prostituees proberen we dingen uit omdat we weten dat ze vaak worden blootgesteld en zichzelf niet beschermen.”
“Het lijkt erop dat ons continent een dumpplaats is,” voegde Phasha toe. “Test het eerst elders en breng het dan pas naar Afrika.”

Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen…
De Ethiopische directeur van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus noemde de uitspraken ‘racistisch’ en ‘een kater van een koloniale mentaliteit’. De op één na grootste financier van de WHO is Bill Gates. Het hoofd van het Afrikaanse Centrum voor Ziektepreventie, John Nkengasong, noemde de uitlatingen ‘walgelijk’ en ‘neerbuigend’.Andere betogers hielden plakkaten omhoog met teksten als ‘Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen… Afrika is niet jouw speeltuin’, ‘Nee tegen Gates-gif, wij willen de Gates of Hell (poort naar de hel, red.) hier niet’ en ‘Geen veilig vaccin’.
“Als je wilt testen, doe dat dan in gebieden die ze de epicentra noemen,” zei demonstrant Sean Goss.
Nederland

Farmaceutische bedrijven testen hun medicijnen vaker in Afrika. In 1996 sleepten Nigeriaanse gezinnen farmareus Pfizer voor de rechter nadat meerdere kinderen tijdens een klinisch onderzoek waren gestorven aan meningitis. En eerder dit jaar werden tientallen hiv-positieve vrouwen in Zuid-Afrika gedwongen gesteriliseerd nadat ze geboorte hadden gegeven in openbare ziekenhuizen.
Vier Europese landen, waaronder Nederland, hebben met de farmaceut AstraZeneca een overeenkomst gesloten voor 300 tot 400 miljoen doses van dit Oxford-vaccin, ook wel AZD1222 genoemd.

Voor uw veiligheid wordt dit vaccin nu getest op arme Zuid-Afrikaanse ‘vrijwilligers’ die niets begrijpen van vaccins. Dat zit wel snor dus. Staat dit ook in de Kamerbrief van minister Hugo de Jonge die inmiddels staatsgeheim is? En doen deze zwarte levens er ook toe?

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *