Bewoners De Horst in Emmen mogen voorlopig geen bezoek ontvangen


1

(RTV Drenthe)

Bewoners De Horst in Emmen mogen voorlopig geen bezoek ontvangen

Bewoners van De Horst in Emmen mogen voorlopig geen bezoek ontvangen. Dat laat zorggroep Treant weten, waar De Horst onder valt.
Reden is het oplaaiende coronavirus. “Helaas worden wij ook op locatie De Horst geconfronteerd met besmettingen”, aldus Treant. “Daarom nemen we een aantal extra maatregelen om onze bewoners te beschermen.”
Een van die maatregelen is dus dat bezoek sinds gisteren niet meer mogelijk is. Daarnaast dragen zorgmedewerkers mondkapjes wanneer zij directe zorg verlenen. Bovendien werken de verschillende afdelingen in De Horst los van elkaar. “Medewerkers werken in een vast team. Er wordt niet onderling gewisseld. Dit geldt ook tijdens de nacht.”

‘Pijnlijk besluit’
Treant noemt het besluit ‘pijnlijk’, maar ziet geen andere oplossing om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Om contact met naasten te onderhouden, kan gebruik gemaakt worden van beeldbellen.”
Overigens werken alle medewerkers van Treant op de ziekenhuislocaties en locaties voor wonen en zorg sinds gisteren met een mondkapje, wanneer zij zorg verlenen binnen anderhalve meter afstand.

Wat voor locatie is De Horst?
In De Horst wonen cliënten die intensieve zorg of behandeling krijgen. Het gaat onder meer om mensen die moeten revalideren, een chronische ziekte hebben of aan dementie lijden.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

1
Frontier3