Coronawet is niet Democratisch zegt Orde van Advocaten!!!

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) zegt dat de Coronamaatregelen niet passen in een democratische land als Nederland. Bovendien worden de maatregelen voor de burgers veel te ver doorgevoerd.


0

Coronawet is niet Democratisch zeggen Orde van Advocaten!!!

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) zegt dat de Coronamaatregelen niet passen in een democratische land als Nederland. Bovendien worden de maatregelen voor de burgers veel te ver doorgevoerd. Zij maken zich ook zorgen over de zorgvuldigheid en de kwaliteit van de Coronawet. Dit omdat zij er veel haast achter zetten.

De NOVA vindt het helemaal niet nodig om de Corona beperkingen via een noodwet vast te leggen. Volgens hen zijn de noodverordeningen al genoeg.

Ook zeggen zij dat de werking van de noodwet een jaar duurt, maar dat het eenvoudig is om deze door de wet te verlengen.

De NOVA heeft ook kritiek op het omgaan met de handhaving en het uitdelen van boetes. Dit omdat de regels erg onduidelijk zijn en op willekeurigheid lijken te zijn gebaseerd.

De maatregelen gaan te ver. “Ze zijn alles behalve normaal en horen niet thuis in een democratische samenleving”: concludeert de NOVA.

Bovendien zijn de maatregelen gebaseerd op een wet, die daar geen grondslag voor biedt. Bovendien druisen ze tegen de grondwet in zegt advocaat Willem van der Werf.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *