Danny de Munk: ‘Er ligt hier op de IC geen één coronapatiënt’


1

(9ForNews)

Danny de Munk: ‘Er ligt hier op de IC geen één coronapatiënt’

De afgelopen dagen kwamen er diverse verontrustende berichten uit Purmerend. Zo sloot het Da Vinci College twee weken de deuren vanwege een corona-uitbraak onder leraren. Negen docenten waren positief getest op Covid-19.
Burgemeester Jan Hamming, de voorzitter van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, zei zich grote zorgen te maken. Het aantal ziekenhuisopnames in de regio blijft toenemen, aldus Hamming. Vanaf maandag wordt de testcapaciteit opgeschaald en een extra teststraat in Purmerend geopend. “Het komt steeds dichterbij dat mensen besmet zijn en het wordt ook steeds groter,” zei hij tegen NH Nieuws. Hamming denkt dat de maatregelen nog verder moeten worden aangescherpt.

Onlangs heeft het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend een corona-afdeling geopend. De afdeling is een aparte ‘coronakliniek’, waarbij de coronamaatregelen nog strenger worden gehandhaafd.

Hier ligt helemaal niemand in het ziekenhuis. Dat weet ik via mijn buren

Je zou verwachten dat het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis flink oploopt. Volgens acteur en zanger Danny de Munk, die in Purmerend woont, is dat geenszins het geval. Tijdens een Instagram Live-sessie met Jack van Gelder zei De Munk dat zijn buurvrouw in het lokale ziekenhuis werkt. “Hier ligt helemaal niemand in het ziekenhuis. Dat weet ik via mijn buren. [Mijn buurvrouw] zegt dat er helemaal geen één patiënt ligt. Terwijl er wordt gezegd dat corona ook hier huishoudt.”

“We weten niks van die cijfers. Dit is geen complottheorie,” benadrukte De Munk. “Als ze daar dag en nacht werkt en ze zegt dat tegen mij, waarom zou ze daarover liegen?” Hij herhaalde nog eens: “Hier op de IC ligt geen één coronapatiënt.”

Van Gelder zei een paar keer ‘ja’, haalde zijn schouders op en ging over tot de orde van de dag.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *