De rechter heeft het Corona protest op Malieveld verboden!!!


1

De rechter heeft het Corona protest op Malieveld verboden!!!
Het Coronaprotest dat gepland stond op zondag 21 Juni mag van de rechter niet doorgaan. Dit omdat de rechter het verbod volgt dat de Veiligheidsregio Haaglanden eerder had afgekondigd. De actiegroep Virus Waanzin had een spoedrechtzaak aangespannen tegen de gemeente om het protest toch te laten doorgaan. Het mocht niet baten.

De demonstratie werd door de veiligheidsregio verboden omdat het een gevaar voor de volksgezondheid zou zijn. De verwachting na een oproep op social media was dat er 10.000 mensen op af zouden komen.

De rechter was het eens met de beslissing omdat het onmogelijk is om met zoveel mensen de anderhalve meter te waarborgen en dat het Coronavirus zich zo kan verspreiden.

Willem Engel, woordvoerder van Virus Waanzin is het niet eens met de uitspraak. Hij is verbaasd en teleurgesteld over de uitspraak van de rechter. Het is ons recht om te mogen demonstreren. Dit verbod had niet mogen gebeuren.

Het zit hem dwars dat er niet over alternatieven is gesproken. We hadden het over een andere invulling kunnen hebben maar dat is niet gebeurd.
Als mensen aanstaande zondag alsnog naar het Malieveld trekken heeft Engel er geen vat meer op. Wij kunnen het ze niet tegenhouden. Hij wil iedereen op het hart drukken om het veilig en vreedzaam te laten verlopen.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

1
Frontier3