DE VERGELIJKING


2

Moshe Hammelburg 6 jaar
Maurits Hammelburg 43 jaar
Moses Hammelburg 65 jaar
Nathan Hammelburg 50 jaar
Nathan Hammelburg 48 jaar
Solomon Hammelburg 10 jaar

Dit zijn de namen van holocaust slachtoffers die tijdens de tweede wereldoorlog vermoord zijn, en die door Rob Jetten tijdens zijn betoog in de Tweede Kamer als ’emotionele chantage’ zijn aangehaald, om andermaal de gekozen volksvertegenwoordiger Baudet, en het steeds meer uitdijende vergelijkingsdebat te demoniseren.

Wie helder genoeg is om door de walgelijke retoriek van Jetten heen te prikken, begrijpt dat de aangehaalde parallellen niets met het gruwelijke lot van de Joodse slachtoffers te maken heeft, maar voor wie dat niet is…….. wil ik daar toch wat namen tegenover zetten.

Herman Baseler Oberwachtmeister
Karl Baseler Zollsekretär
Hermann Berger Truppenführer
Klaus Borgmann Soldaat
Adam Brüning Zollsekretär
Karl Feldkamp Soldaat 1e klasse
Hans Hübner Commandant
Fritz Helwig Soldaat

Zomaar wat namen van Duitse jongemannen die van de één op de andere dag onderdeel werden van een niets ontziende moordmachine, waarin het begrip befehl ist befehl heilig was.
Mannen die misschien een jaar daarvoor nog beschikte over menselijke normen en waarden, maar die door de constante indoctrinatie van een gestoorde volksmenner deze menselijke eigenschappen overboord kiepten, om het beest in zichzelf te ontdekken.

Deze ‘gave’ om jezelf – door groepsdruk – te transformeren tot het allerlaagste in ons mens zijn, zien wij nu in de coronaplandemie ook weer ontstaan bij personen die zich tot 2 jaar geleden niet tot deze transformatie in staat achtten.

Het vergelijkingsdebat draait niet om het afschuwelijke lot dat velen hebben ondergaan in de kampen en gaskamers, het draait om de zichtbare ‘rode loper’ die nu wederom wordt uitgerolt ter facilitering van een uitsluitingsmaatschappij.

De parallellen zijn overduidelijk te zien in het – bewezen – discutabele optreden van o.a. de Amsterdamse politie tijdens de tweede wereldoorlog, een optreden dat nu wederom in standje herhaling wordt gezet.
De vergelijkingen zijn zichtbaar te zien in de medewerking die het nazi-regime kreeg vanuit de medische wereld, een medewerking die de coronadictatuur wederom – grotendeels – aan haar kant mag scharen.

Hoeveel verhalen kunnen Duitse overlevenden van de tweede wereldoorlog niet vertellen, dat zij als spelende kinderen ineens niet meer met hun – voorheen – Joodse vriendjes mochten of wilden spelen, omdat deze maatschappelijk nu eenmaal waren aangewezen als de grote zondebok.
Vervang Duits en Joods door gevaccineerd en ongevaccineerd, en wij zien het voor onze ogen wéér gebeuren.

De geschiedenis heeft ons geleerd dat een klein deel der mensheid van nature zo donker is als de nacht maar zijn kan, maar dat pas bij het ontdekken van het beest in zichzelf der grote massa, de misselijkmakende lessen bijgeschreven worden in de annalen der mensheid.
Het waren niet die paar psychopaten aan de top die de holocaust mogelijk hebben gemaakt, het was de grote zwijgende, maar meewerkende massa, die het lot van alle slachtoffers bezegelden met hun stilzwijgen en actieve dienstbaarheid aan de nazi-moordmachine.

Het was de ondernemer die, ook net als nu weer, meehielp met de uitspraak: voor jou geen toegang.

Het was de jarenlange buurman die er geen enkele moeite mee had om zijn voormalig ‘vriend’ uit te leveren aan de overheid middels het NSB-principe, een principe dat tijdens corona zijn lelijke hoofd weer heeft opgestoken.

Het was de gewone mens, zoals u en ik, die ervoor gezorgd heeft dat Hitlers plan voor een 1000-jarig rijk überhaupt van de tekentafel kwam, en ‘ons’ latere excuus voor dit feit bestond slechts uit een uitgekraamd: wir habes es nicht gewusst.

Iedereen die vandaag de dag doelbewust meewerkt aan de uitsluiting, en demonisering van zijn medemems is een rechtstreekse afstammeling van de massale nazi-omarming in de tweede wereldoorlog.
Zij zijn wederom dat Duitse kind dat niet meer mocht/wilde spelen met zijn Joodse vriendje.
Zij zijn wederom die ondernemer die zijn Joodse medemens het recht op toegang ontzegden.
Maar zij zijn bovenal de architecten van het nieuwe fascisme, want door hun handtekening onder het concept zijn zij de ware scheppers van de medische dictatuur.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

2
Michel Mulder