Dictatuur in Frankrijk


0

Van social media:

Frankrijk. Daar woon ik.

Het land van de Pass Sanitaire (gezondheidspas). Ik wil jullie wakker schudden. Als het even kon, jullie de deur uitschoppen om op straat te komen. Of jullie wellicht eerder liefdevol -dit is meer mijn stijl- een duw in de rug geven om op te staan.

Als jullie in België al dachten dat de Pass Sanitaire enkel voor musea, grote evenementen, café’s en restaurants waren, zoals de media voorschotelde, dan hebben jullie het helemaal mis.

Wij ook trouwens. Want ook ons werd het zo voorgeschoteld. Tot een aanpassing van het decreet dat per 30 augustus in voege gaat, het ware monster onthult.

Men heeft ‘vanaf 50 personen geschrapt’. Zonder Pass Sanitaire kan je niet meer naar het koor. Zonder Pass Sanitaire kan je boven de 18 jaar geen opleiding meer volgen. Zonder Pass Sanitaire kan je niet meer naar de bibliotheek. Zonder Pass Sanitaire kan je niet meer meedoen met je dansgroep. Zonder Pass Sanitaire kan je geen enkel cultureel evenement, binnen of buiten, meer volgen. Zonder Pass Sanitaire kan je geen winkelcentrum meer binnen wat voor mensen in grotere steden betekent dat ze afgesneden zijn van dagelijkse behoeften want de kleine kruidenierszaak is allang verdwenen uit het straatbeeld. Je kan niet meer naar het ziekenhuis, tenzij voor urgentie of je moeder van 95j gaan bezoeken in het rust- en verzorgingstehuis. Zonder Pass Sanitaire… de lijst is te lang.

En als jullie al dachten dat enkel verzorgend personeel en pompiers zich verplicht moeten vaccineren zo niet ontslagen worden zonder enig recht op uitkering, dan hebben jullie het ook mis.

Iedereen die professioneel in contact komt met de hele waslijst moet zich laten vaccineren, zo niet, buiten en trek jullie plan.

Ik weet niet of jullie nu snappen waarom we in Frankrijk week na week op straat komen.

En dan heb ik nog gezwegen van het feit dat het niet meer uitmaakt of je gevaccineerd bent of niet. Beiden kunnen met evenveel kans drager zijn van de zoveelste mutant en geeft hem evenzeer door. De cijfers uit Israël zijn klaar als pompwater: meer gevaccineerden belanden in het ziekenhuis en meer gevaccineerden sterven aan (met) Covid19. Logisch aan de ene kant want hun vaccinatieratio is hoog. Maar zou een vaccin net niet beschermen tegen virale overdracht, (zware) ziekte symptomen en dood? Om het nog zotter te maken moeten mensen met een Pass vanaf 30 augustus hier in Frankrijk geen mondmasker meer dragen. Snappen jullie de logica?

Dan heb ik het ook nog niet over de alarmerende berichten van bijwerkingen, doden. En neen, het is al lang geen fake news meer. De buurvrouw van een vriendin van me die een miskraam doet en die haar gynaecoloog hoort zeggen dat er opvallend veel miskramen zijn na vaccinatie. De partner van een vriendin die met hartklachten gisteren in spoed geopereerd werd en zijn twee cardiologen hoort zeggen ‘we kunnen er niet meer naast kijken, we worden overspoeld met cardio-vasculaire problemen’. Of twee dochters van een vriendin van me die niet meer menstrueren sinds hun vaccinatie. Twee spoedverpleegkundigen die me zeiden dat sinds de vaccinatie is begonnen, ze nooit eerder geziene ziektebeelden zien in de leeftijdsgroep tussen 18 en 60.

Denk niet ‘dit is Frankrijk’. Denk niet ‘dit gebeurt niet bij ons, kijk ze zijn aan het versoepelen’. Het verplichte vaccin voor zorgpersoneel komt er aan en dan is het hek van de dam.

De dag dat een huilende moeder het winkelcentrum niet binnen mag wegens geen Safe Ticket of hoe ze het in België zullen noemen, ga je dan schouderophalend toekijken en denken ‘eigen schuld dikke bult’?

Of ga je beseffen dat dit niet het land is waar je in leven wilt, dat jij in je keuze gerespecteerd wilt worden en je dus ook de keuze van anderen respecteert?

Dat de reden waarom mensen zich lieten/laten vaccineren of net niet, dezelfde is: ANGST.

Angst om besmet te worden, angst om een ander te besmetten. Angst om niet meer te kunnen reizen of naar een museum te gaan. Angst voor een vaccin in experimentele fase. ANGST.

De tijd van bang zijn, is voorbij. Voor even nog. Nu we nog op straat kunnen komen. Nu we nog samen kunnen kiezen voor mekaar. Zorgen voor mekaar.

Eéndracht maakt macht. L’union fait la force. Einigkeit macht stark.

———-

Inmiddels is duidelijk dat de Franse pass sanitaire ruimte heeft voor 8 covid shots.. ze zijn echt nog niet klaar met ons.


Like it? Share with your friends!

0
Frontier4