Farmaceutisch bedrijf AstraZeneca heeft een lang strafblad


-2

Farmaceutisch bedrijf AstraZeneca heeft een lang strafblad

Dit weekend heeft Minister Hugo de Jonge een contract getekend bij farmaceut AstraZeneca, een Brits-Zweeds bedrijf. Zij gaan ons 300 miljoen Corona vaccins leveren. Het is bovendien een van de grootste en belangrijkste bedrijven ter wereld. Maar is AstraZenca wel zuiver? Dit bedrijf heeft een groot strafblad vanwege fraude, omkoping en nog meer onethische zaken.

Het is duidelijk dat AstraZeneca de wet niet heel serieus neemt. Een paar grote rechtzaken tegen dit bedrijf waren:

in 2003 werd het bedrijf schuldig bevonden aan illegale marketing van het kankermedicijn Zoladex. Ze moesten 355 miljoen dollar betalen.

Ook werd er in 2003 bekend en vastgesteld, dat het medicijn Seroquel een risico op diabetes kon vergroten. Dit werd gepubliceerd door onderzoekers van de University of Illinois-Chicago. Tegen het bedrijf werden er meer dan 25.000 rechtszaken aangespannen. Het bedrijf betaalde in 2010 een schikking van 198 miljoen dollar.

Het medicijn Seroquel was nog niet af en werd toch op de markt gebracht door AstraZeneca. Het was nog niet veilig en goedgekeurd door de FDA. Zij kregen een boete van 520 miljoen dollar. Ook zouden ze dokters hebben omgekocht en hen hebben gedwongen door hun zelfgeschreven speeches te laten houden. Ook door het bedrijf zelfgeschreven artikelen werden onder dwang gepubliceerd. Datzelfde jaar betaalde AstraZeneca nog eens 505 miljoen dollar aan de Britse belasting autoriteiten, omdat ze de belasting ontdoken.

De Overheid had een zaak aangespannen over een verwante zaak, over Seroquel waarin AstraZeneca weer een berg geld moest neertellen van 69 miljoen dollar.

Ook betaalde AstraZeneca 5,5 miljoen dollar, omdat ze illegale betalingen van medicijnen aan Rusland en China stimuleerden.

Dit zijn slechte een paar voorbeelden uit een lange lijst van misstanden.

AstraZeneca heeft trouwens een eigen opleidingsinstituut in China, maar dat hoeft natuurlijk niks te betekenen..

Onze Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft bij dit bedrijf getekend met een risicoschade door middel van een Corona vaccin op onze gezondheid.

Alle uitgaven van de overheid worden uiteindelijk door de burger betaald. Zou de gemiddelde Nederlander akkoord zijn gegaan met deze aanschaf?

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier3