Geloof in wetenschap


0

Zijn we dat hele C geneuzel nou niet eens keer zat? Ik wil best af en toe een nette discussie houden met normaal intelligente mensen er over, maar eerlijk gezegd kan het hele C verhaal inmiddels wat mij betreft echt enorm aan mijn anus oxideren.

Ja er is een virus, al dan niet door mensen gemaakt. Ja er gaan wat mensen dood aan, zoals met elke nieuwe ziekte. Ja dat is vreselijk voor wie dichtbij ze stonden maar Nee, het is allemaal niet zo heel vreselijk, globaal en procentueel gezien. En nee ik ben er niet bang voor, je krijgt me er niet bang voor en ik hoef er geen vaccinatie voor, dankjewel. Maar iedereen moet dat maar lekker voor zichzelf beslissen.

Het gaat namelijk niet om (meestal erbarmelijk slecht) gebrachte argumenten en redenen.
Het gaat om geloof en vertrouwen, 2 dingen die dichter bij emotie dan rede liggen en daarom lastig met redenatie veranderd kunnen worden. (En vandaar ook de enorme bak emotie na 2 reacties op zo’n onderwerp)

Wie geloof je en wie vertrouw je?
Ikzelf heb geen vertrouwen in niks wat me met enorm overdreven enthousiasme word opgedwongen, door een industrie die er miljarden aan verdient en niet te beroerd is om, bij een experimenteel nieuw iets, even alle normale teststappen over te slaan. Maakt ook niet uit , dan testen ze t wel in de praktijk toch?.
Ik heb wel een heilig vertrouwen in mijn eigen lichaam, dat me zelden in de steek laat en verdraaid weinig ziektes lijkt op te lopen.

Ik zie vaak discussies tussen ‘geloof’ aan de ene kant en ‘wetenschap’ aan de andere kant, waar mensen niet beseffen dat het juist gaat om ‘geloof IN de wetenschap’ , – Gezien dat de deelnemers zelf geen wetenschapper zijn en dus niet beschikken over de kennis om wetenschap goed in te schatten houden ze niks anders over dan geloof. –
Geloof in ‘wetenschappers’ waar even geleden nog niemand ooit van gehoord had die nu een podium krijgen. Geloof in wie het hardst en het vaakst iets roept. Geloof omdat je omgeving geloofd. Maar altijd alleen maar geloof.

De ‘wappies’ worden er meesmuilend van beschuldig hun kennis uit youtube filmpjes te halen maar hoeveel van de pro-vax mensen zijn spontaan hun doctoraal microbiologie gaan halen? Ik vrees precies nul zodat die club hun kennis blijkbaar uit de volkskrant en van Jinek haalt.
Verteld u me maar wat beter is..

Die hele C discussie lijkt soms nog t meest op een theologisch dispuut waarin 2 partijen roepen dat ‘hun’ onzichtbare god de enige en de beste is.

Allemaal lekker belangrijk wat mij betreft. Neem lekker je spuitje (waarmee je nog steeds C kan krijgen en verspreiden blijkbaar, en dus bang moet zijn voor anderen, wat maar tijdelijk werkt en hele bijzondere bijwerkingen kan hebben. En haal de rest van je leven 1-2x per jaar weer een nieuw spuitje met meer vage troep er in tegen al die vreselijke ‘nieuwe varianten’
(Het hele verhaal komt bij mij over als een gapend gat in je dak repareren met een rolletje gaffertape en dan telkens als t loslaat er een nieuw stukkie op plakken maargoed)

Of neem t spuitje niet.
Ieder zn keuze. Wees er blij mee en laat de rest lekker met rust.

Ik maak me meer zorgen over dat dat idiote idee van ‘asymptomische besmetting’ zal gaan leiden tot een enorme wereldwijde smetvrees, waarin we andere mensen bij voorbaat ‘vies’ gaan vinden, waarbij niemand meer elkaar aan wil raken en we iedereen op afstand houden omdat ze bij voorbaat al vreselijk verdacht zijn. Lijkt me gewoon een zwaar depressieve en in-trieste wereld, waarin de angst en argwaan gaan regeren en angstige mannetjes zich ontpoppen tot de messiassen van het nieuwe geloof, dat van de angst, en onze grote redder, de farmaceutische industrie. .

Ik hou t wel lekker bij mijn immuun systeem en mijn enige geloof: Dat als t mijn tijd is om te gaan ik ga en eerder niet.

Leef, lach, dans en geniet! en ‘When the music’s over, turn down the lights’

Sander


Like it? Share with your friends!

0
Sander