GESPREK MET DE MINISTER-PRESIDENT (DEEL 2)


-2

Beste Mark,

Bedankt dat je zo sportief bent om weer aan te schuiven, en op mijn verzoek nog wel in een coltrui. Al had mijn optie niet zuurstok roze geweest.

Ik heb begrepen van Caroliene dat je ambtenaren nog niet genoeg leugens verzonnen hebben om mijn vorige vragen te pareren, dus we gaan gewoon verder met wat nieuwe vragen.

Zit je goed? Mooi. Je glaasje water staat er ook zie ik, en ik moet zeggen dat weekje retraite bij de nonnen van Vught na ons vorige gesprek heeft je zichtbaar goed gedaan……. alleen jammer dat zelfs de nonnen jou niet de taal van de waarheid kunnen leren.

Klaar? Mooi. Veeg nog ff je handen af aan je legging en dan kunnen we beginnen.
Zoals je weet draaien onze gesprekken om jou kijk op het begrip gaaf, wat je redelijk vaak bezigt als je het hebt over de staat van onze dictatuur ….. hahaha ja ff kijken of je wakker bent Mark.
Dus ik stel weer een aantal vragen met het woord gaaf in relatie tot ons land.

Wat is er gaaf aan een land waar middels de participatiewet slavernij opnieuw geïntroduceerd is – onder een luid stilzwijgen van silly Syl en Jerry the Poet – terwijl de massaal geïmporteerde voormalig slaven – ditmaal wel volgens Silly Syl en Jerry the Poet – hier van een luilekkerleven mogen genieten?

Wat is er gaaf aan een land waar de pensioenleeftijd ongeveer de hoogste van Europa is, omdat onze senioren allemaal sterk genoeg zijn om tot aan hun dood te werken, maar waar volgens de regering onze ‘oudjes’ tevens wandelende wrakken zijn die ons zorgbudget leegzuigen?

Wat is er gaaf aan een land wat claimt een democratie te zijn maar het enige land naast de DDR is wat ooit een referedum heeft afgeschaft?

Wat is er gaaf aan een land waar Jenny Douwes een taakstraf van 240 uur tegen zich geëist krijgt voor het beschermen van ons Sinterklaasfeest, maar een Poolse doodrijder die 3 mensen van het leven beroofde een eis van 120 uur?

Wat is er gaaf aan een land wat een discutabele leidende rol speelt in diverse schandalen, maar landen als Rusland en Hongarije als het vleesgeworden kwaad benoemd.

Wat is er gaaf aan een land waar volgens de staatsomroep de misdaadcijfers al jaren dalen, maar steeds meer mensen zich onveilig voelen?

Wat is er gaaf aan een land waar voornamelijk D666 rechters….
Wat zeg je Mark? Het is D66? Ja dat weet ik toch pik, maar ik noem het D666 omdat 666 het getal van de duivel is en dat partijtje van plaspop Jetten wel iets duivels heeft toch (hahaha knipoog)
Maar goed ik ga verder……
Wat is er gaaf aan een land waar voornamelijk D666 rechters de rechtsspraak als hun persoonlijke ‘daders knuffelen’ hobby zien, en daarbij de slachtoffers volkomen in de kou laten staan?

Wat is er gaaf aan een land waar Joop van Riessen en Herman Koch op een ‘ludieke’ wijze mogen oproepen tot de moord op Wilders en Baudet, maar Wilders voor het gerecht moet verschijnen voor een minder minder uitspraak?

Gaat het nog een beetje Mark? Waarom ik dat vraag? Omdat je normaal van die dichtgeknepen rattenoogjes hebt maar ze nu het formaat van een kikker hebben, en de verbazing op je gezicht is als die van een priester die te horen krijgt dat kindermisbruik geen pre is voor een functie binnen de katholieke kerk.
Zit je col misschien iets te strak? Nee?
Mooi….. neem ff een slokje en dan gaan we weer verder.

Wat is er gaaf aan een land waar (S)hell zo goed als geen belasting betaald, maar de burger en kleine ondernemer door de belastingdruk letterlijk de nek omgedraaid wordt?

Wat is er gaaf aan een land waar de Groningse aardbevingsscheuren niet rechtvaardig vergoed worden, maar de scheuren in het Binnenhof voor 491 miljoen gerepareerd worden?

Wat is er gaaf aan een land waar A. Pechtold gratis een penthouse mag ontvangen, voor wat intimiderende abortusgesprekken met zijn minnares, maar een bijstandsgerechtigde nog geen tas boodschappen van familie mag aanpakken, zonder gekort te worden op de uitkering?

Wat is er gaaf aan een land waar al jaren een beerput lucht om ‘topambtenaar’ Jorris Demmink hangt, maar hij door zijn kennis over inside information gevrijwaard blijft voor vervolging?

Wat is er gaaf aan een land waar Bernard jr. eenzelfde ‘reputatie’ mag opbouwen als zijn grootvader, en wederom de familienaam ervoor zorgt dat alle schandalen onder de koninklijke rode loper geschoven worden?

Wat is er gaaf aan een land waar de geboortenamen Jan, Piet en Johanna ervoor zorgen dat je van al je rechten gestript wordt, maar de namen Achmed, Fatima en Mohammed alle (rijks)deuren voor je openen?

Gaat het echt goed Mark? Je ogen lijken nu echt op een ei dat uit een iets te smalle kippenkont geperst wordt – zeg maar de Rutte versie – en ik begin me echt een beetje zorgen te maken.
Doe anders even je coltrui uit…..
Wat zeg je, Gordon is gisteren langs geweest en je hebt nog wat piercings in? Nee laat maar dan, ik ga er wel een eind aan breien.

Ik wil je wederom bedanken voor je medewerking, en hoewel ik weet dat je een fotografisch geheugen hebt is mij ook bekend dat dit je op bepalende momenten nog wel eens in de steek laat.
Ik stuur de vragen dus ook gewoon aan Caroliene en dan kunnen jullie fijn aankomende week bekokstoven welke leugens het dichtst bij een acceptabele waarheid komen.

Volgende week weer dezelfde tijd?

Ooooh en voor ik het vergeet, geef even aan Rob, Ron en Arjan door dat hun vergoeding gewoon blijft staan want ik doe deze tijdelijke klus geheel gratis.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-2
Michel Mulder