GESPREK MET DE MINISTER-PRESIDENT (DEEL 3)


0

Mark,

Ja ik heb het ‘beste’ maar laten zitten dit keer, want heb het gevoel dat we door onze gesprekjes echte vrienden zijn geworden, en met vrienden zoals jij heb je geen vijanden nodig hé…… (grijns knipoog)

Ik zie dat je je water dit keer ingeruild hebt voor een dubbele whiskey, maar beschonken of onbeschonken…. er komt toch dezelfde onzin uit.

Wat zeg je?
Je kan sarcasme niet waarderen?
Nou dat zou je niet zeggen gezien je kabinetsbeleid pik (nog grotere grijns)
Maar goed…..
Je kan wel zien wie er met haar verkeerde been uit bed gestapt is.
En over haar gesproken, je weet dat een politiek gezegde luidt achter iedere machtswellustige vrouw staat een sterke vrouw…… dus hoe is het met Caroliene?
Ook al niet leuk? Nou dan gaan we maar beginnen….
We gaan dus weer verder met een aantal ,,wat is er gaaf vragen” en hopen dan dat jij en je ambtenaren er over een aantal weken wat antwoorden op hebben….. als jullie tenminste niet weer de memo’s kwijt zijn.

Wat is er gaaf aan een land waar de GGZ zo kapot is bezuinigd, dat het aantal verwarde personen evenredig toeneemt aan het aantal daklozen?

Wat is er gaaf aan een land waar voor ongeveer 20 ziekenhuizen een faillisement dreigt, terwijl failliet Griekenland met miljarden overeind wordt gehouden?

Wat is er gaaf aan een land waar het politiekorps als SA-bruinhemden tegen het eigen volk wordt ingezet, maar deze bruinhemden in geen velden of wegen te bekennen zijn als het eigen volk ze nodig heeft?

Wat is er gaaf aan een land waar falende politici, ambtenaren en bestuurders gehonoreerd worden met exorbitante bonussen, wachtgeld regelingen of ontslagvergoedingen, terwijl de gewone arbeider na jaren vaste dienst met letterlijk – niet antisemitisch bedoeld – een Jodenfooi het bos wordt ingestuurd?

Wat is er gaaf aan een land waar linkse idioterie als vaststaande feiten worden gepropageerd, terwijl rechts realisme wordt wegezet als nazisme, extreemrechts populisme of complottheorieën van internet gekkies?

Gaat het nog een beetje Mark?
Je bent zo stil?

Oooooh je zit op je telefoon maar hoort alles….
Ja dat je daar in de kamer mee wegkomt betekend niet dat ik net zo goedgelovig ben hé..

Dus telefoon weg, je kan Gordon ook gewoon straks bellen.
Nog een whiskey?
Wat je moet nog rijden….. dat doe je nu zeker zelf om toch die onterechte reiskosten op te kunnen strijken?
Ja mij hou je niet voor de gek Mark, eens een dief altijd een dief.

Maar we gaan weer ff verder…..

Wat is er gaaf aan een land waar de overheid voor miljarden aan pensioengeld van burgers kan stelen?

Wat is er gaaf aan een land waar de overheid ieder rechtvaardig WOB-verzoek honoreert met een dossier doordrenkt met 3.5 ltr zwarte inkt?

Wat is er gaaf aan een land waar een kroonprinses vanaf haar 18e ruim 4000 euro per dag ontvangt, terwijl de armsten in ons land nog geen 50 euro per week te besteden hebben?

Wat is er gaaf aan een land waar de overheid – uiteraard op straffe van korting op de uitkering – uitkeringsgerechtigden een ernstige ziekte laat oplopen middels een chroom-6 besmetting?

Wat is er gaaf aan een land waar altijd aan afspraken te tornen valt als dit ten gunste is van de overheid, maar nooit aan afspraken te tornen valt als dit ten gunste is van de bevolking?

Wat zeg je? Het is voor nu weer even genoeg?
Je gaat toch niet zeggen dat je een geweten aan het ontwikkelen bent hé Mark…..
Dat zou me verbazen, want of ik ben dan toch een vreselijk goed interviewer, en die veer wil ik niet mijn eigen kont insteken………. of, en ik zeg met nadruk of, je wilt er voor vandaag vanaf zijn om Gordon zijn veer in je…….. afijn je begrijpt wat ik bedoel (knipoog)

Nou het was me weer ‘aangenaam’
Ja ik weet het, sarcasme verleer je niet.
Volgende week dezelfde tijd?

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

0
Michel Mulder