GESPREK MET DE MINISTER-PRESIDENT


-1

| Deze serie door Columnist Michel Mulder werd eerder op andere media geplaatst. |

Beste Mark,

Omdat er in je gebruikelijke gesprekken met o.a. Rob Trip weinig kritische vragen gesteld worden, maar je meer kunt spreken van een rode loper voor je afbraakbeleid, heb ik besloten om op deze vrijdagmiddag zelf maar mijn gesprek met jou te houden.

Omdat ik je redelijk vaak de term ‘gaaf’ hoor gebruiken, als jou naar de staat van ons land gevraagd wordt, heb ik besloten om dit gesprek volledig te wijten aan het begrip gaaf, en uiteraard jou definitie daarvan.

Je zit gemakkelijk? Glaasje water erbij? Mooi dan kunnen we beginnen, en vergeef me als het vragen(v)uurtje ietwat uitloopt.
Het concept werkt als volgt, ik stel je een heel stel vragen geconcentreerd rond het begrip gaaf, en daarna mag jij – uiteraard door je gebrek aan parate kennis – je ambtenaren opdracht geven wat leugenachtige propaganda in elkaar te draaien zodat ik jou visie van het woord gaaf hopelijk ga omarmen.
Ja ik weet dat je niet aan visie doet, maar dit is nu even mijn vragen(v)uurtje.
Gereed? Ik zal die rode vlekken in je nek maar interpreteren als opwinding voor dit nieuwe concept, waarvoor dank.
Daar gaan we…..

Wat is er gaaf beste Mark – en deze benaming laat ik weg in het vervolg van dit interview – aan een land waar de hardst groeiende sector onze nationale schande de voedselbank is?

Wat is er gaaf aan een land waar de huurprijzen niet meer te betalen zijn, en de gewone autochtone Nederlander niet meer in aanmerking komt voor een huurwoning?

Wat is er gaaf aan een land waar senioren als oud vuil behandeld worden, en illegale vluchtelingen in de watten gelegd worden?

Wat is er gaaf aan een land waar sinds jou aantreden de groep daklozen ruim verdubbeld is, en er zelfs een nieuwe term zijnde ‘economische daklozen’ is uitgevonden?

Wat is er gaaf aan een land waar voor de gewone Nederlander geen enkel budget meer beschikbaar is, maar een paleis voor 60 miljoen, het Binnenhof voor 491 miljoen en een AZC voor 40 miljoen verbouwt kunnen worden?

Wat is er gaaf aan een land waar de ziektekosten niet meer te betalen zijn voor de gewone Nederlander, maar duizenden ‘vluchtelingen’ gratis medische zorg krijgen?

Wat is er gaaf aan een land waar alle mogelijke beroepsgekwetsen ieder beschikbaar podium krijgen, maar leraren, boeren, senioren, gehandicapten, uitkeringsgerechtigden, arbeiders maar bovenal autochtone Nederlanders geen enkel gehoor vinden in Den Haag?

Wat is er gaaf aan een land waarvan de banken gered moesten worden met belastinggeld, maar diezelfde banken nu negatieve rente op spaargeld heffen?

Wat is er gaaf aan een land waar onze pensioenen met frauduleuze handelingen gestolen worden, en omdat dit nog niet genoeg is nu zelfs de aow gekort gaat worden?

Wat is er gaaf aan een land waar de enige strafbare feiten nog slechts bestaan uit snelheidsovertredingen en het beledigen van een bepaald geloof?

Gaat het nog Mark? Ik zie de vlekken in je kippennek enigszins paars worden? Ja het gaat nog? Oké dan gaan we weer verder.

Wat is er gaaf aan een land waar senioren en vrouwen ‘s avonds niet meer over straat durven en kunnen, en je bij het minste of geringste een mes tussen je ribben kan krijgen?

Wat is er gaaf aan een land waar je met dat mes tussen je ribben op de weinig nog resterende politiebureau’s geen aangifte meer kan doen, behalve als blijkt dat je aangifte tegen Wilders komt doen?

Wat is er gaaf aan een land waar de Nederlandse identiteit volgens de politiek synoniem staat voor racisme, nazisme en discriminatie, maar iedere medelander wel trots mag zijn op zijn afkomst?

Wat is er gaaf aan een land waar tweeverdieners al niet meer genoeg inkomsten genereren voor alle vaste lasten, maar volgens onze regering er best nog een ‘belastingschepje’ bovenop kan?

Wat is er gaaf aan een land waar een overheidsinstantie duizenden gezinnen letterlijk de afgrond in werkt als zijnde fraudeurs, maar de daders beloond worden met lucratieve baantjes en politieke rugdekking?

Wat is er gaaf aan een land dat een pathologische leugenaar als ‘leider’ heeft, maar ieder ander een moreel vingertje voorhoudt?

Wat is er gaaf aan een land waar vaste contracten geen enkele houvast meer bieden, maar werkgevers wel een 24/7 discipline eisen?

Wat is er gaaf aan een land wat 75 jaar vrijheid viert met een politiek tripje naar Auschwitz, maar ondertussen antisemitisme propageert met het binnenhalen van vijandig t.o.v. Joden staande bevolkingsgroepen?

Wat is er gaaf aan een land wat IS gezinsherenigingen nastreeft, maar autochtone Nederlanders na 70 jaar uit elkaar trekt?

Wat is er gaaf aan een land waar de rechterlijke macht op de stoel van de politiek gaat zitten, waardoor een klimaatwaanzinnige ons hele land kan gijzelen?

Wat is er gaaf aan een land waar de overheid zich steeds minder wijdt aan haar taken, maar hier wel steeds meer geld voor eist?

Wat is er gaaf aan een land waar politiek synoniem is geworden voor liegen, bedriegen, corruptie en ronduit crimineel gedrag, maar haar burgers bij constatering hiervan uitmaakt voor populisten?

Wat is er gaaf aan een land waar de overheid waarschuwt voor nepnieuws, maar de grootste verspreider van nepnieuws diezelfde overheid blijkt te zijn?

Wat is er gaaf……..
Ik besef me ineens dat de vlekken in je nek nu echt schrikbarend paars, zelfs tegen het zwart aan zijn geworden, en gezien je aanvaring met Renske Leijten wil ik je niet tweemaal binnen een week op de kast jagen.
Als jij je ambtenaren nu alvast laat studeren op mijn vragen, zullen we dan gelijk voor de komende 6 weken afspreken?
Wat zeg je, was dit het nog niet? Beste Mark, je begrijpt toch zelf wel dat 10 jaar Rutte niet met deze paar simpele vragen af te doen zijn.

Ik verheug me nu al op volgende week en zou je dan voor mijn plezier een coltrui aan willen doen?


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder