Hebben we de spoedwet wel nodig?

Spoedwet = dictatuur


2

Hebben we de spoedwet wel nodig?

Het kabinet gaat een spoedwet voor de covid19 crisis pas nà invoering naar de Tweede Kamer sturen.  Niet alleen is dit niet democratisch, je kunt je afvragen of deze wet nog wel nodig is. Waar het kabinet in de eerste instantie erg laks was met reageren op de ‘mogelijk zeer besmettelijke ziekte’, willen ze – nu blijkt dat het allemaal wel meevalt – de maatregelen gaan verlengen. Hierdoor zal de economische crisis zich verdiepen en de samenleving verder ontwricht worden.

Wat zijn de gevolgen van de spoedwet die het kabinet per 1 juli wil laten ingaan? Nog meer 1,5 meter maatschappij, nog meer inbreuk op je grondrechten, hogere boetes tot zelfs meer dan 4000 euro, tot aan in hechtenis nemen toe. Groepsvorming en evenementen blijven verboden. Zelfs thuis ben je niet meer veilig; je kunt met geweld uit huis worden verwijderd, evenals je bezoek, en je bent beiden strafbaar. Dit is een kleine greep uit de maatregelen die men (op zijn minst voor een jaar) wil vastleggen en die steeds verlengd kunnen worden. Dit is dictatoriaal!

Nu denkt u misschien dat het zo’n vaart niet zal lopen. De snelheid waarmee alles tot nu toe is uitgerold en de gretigheid waarmee (overheids)instanties meewerken om het nieuwe abnormaal vorm te geven is echter zorgwekkend. Zo zal het veel makkelijker worden om bijeenkomsten binnenshuis te traceren met de apps van Apple en Google die al dan niet vrijwillig worden ge-upload. Is er straks nog te daten? Kun je nog een feestje houden? Of een gezellig etentje met vrienden organiseren zonder dat je je grote zorgen over je veiligheid hoeft te maken? Valt er nog een studie op niveau af te ronden als het onderwijs grotendeels op afstand plaats gaat vinden en je nog maar met een paar studenten tegelijk in een lokaal mag zijn?

Zelfs de planbureaus zien deze situatie helemaal niet zitten en het is een raadsel waarom het kabinet deze destructieve weg in wil slaan. Studenten: het is jullie toekomst! Ouders: dit gaat over de toekomst van jullie kinderen en kleinkinderen! Praat erover, deel informatie, voer actie, DOE IETS!!

Alleen de petitie tekenen is niet genoeg! En demonstreren gaat m ook niet worden. Ik zal u zeggen waarom: Petities hebben geen enkele zin; er wordt namelijk niets mee gedaan. Met demonstreren erken je de macht van de overheid. Zij voeren beleid tegen uw zin, en dan gaat u met een demonstratie vriendelijk vragen of smeken of het alsjeblief anders kan? Ammenooit niet!  Wij weigeren! Massaal!

Vergeet nooit: De overheid is er voor de burger; niet andersom. Wij hebben met z’n allen aan paar mensen aangewezen om het beleid voor ons en namens ons te maken. Als wij het er niet mee eens zijn, dan trekken wij deze toestemming gewoon weer in. Hoe we dat doen, daar komen we later op terug. Maar het belangrijkste is: we doen niet meer mee.

Dus; praat erover, uit je ongenoegen, voer aktie in je eigen omgeving, breng zoveel mogelijk mensen op de hoogte. En uiteraard: sluit je aan bij Burgerfront.nl, vul je email in op de website, volg ons op FB, TW en instagram.


Like it? Share with your friends!

2