Wie zijn de winnaars van de COVID-189 crisis?


-1

Wie zijn de winnaars?

De hele wereld lijdt onder de economische crisis die werd getriggerd door de lockdowns vanwege covid19. Er zijn echter een aantal partijen die hier wel bij varen.

Terwijl er wereldwijd miljoenen mensen werkloos zijn geworden en honderdduizenden mkb bedrijven failliet zijn gegaan (of nog zullen gaan), zijn er een aantal partijen juist beter geworden van deze situatie. De high tech bedrijven, de farmaceutische industrie, de big data en telecom bedrijven en de militaire industrie floreren bij dit soort omstandigheden.

Tussen 18 maart – toen de lockdown begon – en 19 mei groeide het gecombineerde netto vermogen van Bill Gates (Microsoft), Jeff Bezos (Amazon), Mark Zuckerberg (Facebook), Warren Buffett (Berkshire Hathaway) en Larry Ellison (Oracle) met $ 75,5 miljard . Volgens gegevens van Forbes is de totale rijkdom van de 630 miljardairs in de VS met 434 miljard dollar (15%) gestegen. Technische aandelen zijn het meest in trek vanwege de zich steeds meer uitbreidende controlestaat.

De bussiness van de kleine bedrijven die failliet gaan wordt overgenomen door een gigant als Amazon die samen met Google en Facebook weer collaboreren met overheden in hun hang naar meer macht en censuur plegen tegen kritische uitingen van burgers.

De rijkdom van Zuckerberg steeg met 46,2 procent (een stijging van $ 25,3 miljard); Bezos met 30,6 procent ($ 34,6 miljard) en Gates 8,2 procent (8 miljard dollar) deze lijkt wat achter te blijven maar die wil nog een inhaalslag maken de komende tijd met zijn beste investering ooit, namelijk 20:1 in de vaccinindustrie!

Ook zo iemand als Elon Musk met 48% (+ $ 11,8 miljard) deed het goed, electrische auto’s verkopen en met de winst talloze satelieten de ruimte inschieten om big brother realiteit te laten worden. Miljardairs worden rijker door de publieke ellende. Deze tycoons hebben een surveillance- / politiestaat nodig om hun obscene winsten te beschermen tegen publieke woede.

Willen we nog wel kopen bij deze onethische uitzuigers?


Like it? Share with your friends!

-1