Het nieuwe normaal in Nederland wordt steeds meer een machtstaat


1

Het nieuwe normaal in Nederland wordt steeds meer een machtsstaat.

Is het mogelijk dat de overheid COVID19 gebruikt om in Nederland een totalitair systeem te introduceren? Een machtsstaat waar alle vrijheden worden ingeperkt? Het begint er op te lijken dat tegengeluiden buiten alles wat de overheid zegt, niet meer getolereerd worden en worden gecensureerd. Het is een tijd waarin het de ondernemers moeilijk worden gemaakt om handel te drijven, volgens het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) en de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA). Zij zijn bewust op zichzelf aangewezen en de linkse media helpt om vooruit te denken over wie voor de kosten mogen opdraaien.

Op deze manier wordt het volk wel goed onder controle gehouden en is de solidariteit is te zoeken, zolang de portemonnee en welvaart van de overheid maar niet worden geraakt. Ondertussen vragen de werknemers zich af, of hun vakanties nog wel door kunnen gaan met het huidige beleid.

Dat er iets vreemds aan de hand is moge duidelijk zijn. Bedrijven die worden gesteund door de overheid halen door de maatregelen gehoorzaam te volgen, hun omzet met net onder de grens van 20%. Maar aan het einde van de rit mogen zij allemaal de overheidssteun terugbetalen, volgens de (intelligente) boekhouders in Den Haag. De overheid speelt ineens een belangrijke rol in de vrije markt waarin er dus twee partijen zijn. De bedrijven die eerst steun kregen van de overheid, maar nu worden uitgebuit door de concurrentie van staatsgesteunde bedrijven. Als ZZP’ers hun werk verliezen als gevolg van de Coronacrisis, krijgen zij een minimumloon uitkering waarbij de kans groot is, dat ze moeten gaan zwart werken.  Het wordt gezonde bedrijven erg moeilijk gemaakt om te ondernemen, omdat hun concurrent de overheid zelf is geworden.

Is dit de echte reden van verbondenheid of is het een overdachte manier geweest voor andere plannen? Wel raar is dat de overheid zich ineens vastpakt in de vrije markt economie. Samen met de media wordt er manipulatie in gang gezet, om ondernemers de schuld te geven. En de KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) dan? Zij worden zogenaamd geholpen naar wat de media ons vertelt, maar eigenlijk mogen zij geld lenen tegen 9% rente van partijen, die 0% uit de geldmachines drukken van de EU (Europese Unie). En om het goed te maken willen partijen als Groen Links en D’66, er nog wat milieu eisen aan toevoegen.

Het nieuwe normaal begint steeds meer en meer op een staatsmacht te lijken. Een totalitair systeem waarin de complete macht bij de overheid komt te liggen. Als de overheidsteun stopt in oktober dit jaar, waar ze nu nog alles aan doen, zal ook de bescherming van de normale werknemer wegvallen.

De overheid heeft al beloofd wel te investeren in vernieuwende en snelgroeiende bedrijven. Maar met wie dan is de vraag? Het MKB die een einde probeert te maken aan deze situatie? Nee, nieuwe bedrijven zijn grot Europese ondernemingen uit verschillende divisies die niets met elkaar te maken hebben. Die mogen zich alleen op aanbestedingen laten inschrijven (zie Corona-app). De nieuwkomers zullen op staatskosten zijn. Wie gaat dat bekostigen? De kleinere bedrijven die het net gered hebben en die kapot zijn gemaakt door de concurrentie van de overheid zelf. En uiteindelijk mogen ze als dank nog meer belasting gaan betalen.

Natuurlijk, dat zijn wij, de burgers. We mogen niet meer protesteren en de wetgeving door COVID19 zal er voor zorgen, dat iedereen verplicht doet wat er gezegd wordt met behulp van BOA’s met hun wapenstokken en pepperspray. Ondertussen blijft Jaap van Dissel en zijn team angst zaaien in de maatschappij.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *