Weten wij eigenlijk wel wat er momenteel in ziekenhuizen gebeurt?


1

Weten wij eigenlijk wel wat er momenteel in ziekenhuizen gebeurt???

In het Southmeat ziekenhuis in Bristol, heeft een klokkenluider gemeld dat er voor haar en haar collega’s met een 0 urencontract amper werk is. Sommige afdelingen in het ziekenhuis zijn gesloten en operaties zijn uitgesteld door het Coronavirus.

Tegen de Bristol Live vertelde de verpleegkundige dat ze vaak fulltime werkte, maar dat ze momenteel maar een dienst per week draait. Vanwege haar 0 urencontract heeft ze geen recht op verlof. Ze moest maar een uitkering aanvragen.

Mensen die klappen voor de zorgwerkers hebben geen benul wat er echt gebeurt. Het ziekenhuis steunt hen niet. Ik weet niet hoe ik weer aan werk moet komen, zegt de klokkenluider. Ze noemt het een nachtmerrie. Bijna 200 andere collega’s van haar zitten in het zelfde schuitje, waaronder verpleegsters.

De vrouw werkt al vijf jaar in het Southmeat ziekenhuis en verdiende netto 450 euro per week.

Ze begon zich echt zorgen te maken, toen het Coronavirus uitbrak. Het was niet erg druk en op het moment dat de lockdown ingesteld werd hadden wij bijna geen patiënten. Er werden zeven afdelingen gesloten in het ziekenhuis (150 bedden).

Ze vergelijkt het ziekenhuis met een spookstad. Er zijn hier alleen Coronapatienten, maar voor de rest is het hier erg stil. Normaal gesproken komen er wel 300 patienten in 15 uur binnen. Nu zijn het er slechts 80.

Het ziekenhuis heeft van te voren niet aangegeven dat sommige afdelingen gingen sluiten; zegt een verpleegkundige. De communicatie is slecht, dit is allemaal onbehoorlijk georganiseerd.

Het is rustiger dan normaal in het ziekenhuis: liet het ziekenhuis de medewerkers weten.

Ik ben continu bang en gestrest en bang, omdat er amper werk is; zegt een andere medewerker.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *