HOE ‘VRIJ’ IS ONZE PERS NOG?


-1

Zoals verwacht is het volkomen vreedzame #viruswaanzin protest door de Goebbels-achtige staatspropaganda weer omschreven als een orgie van geweld. Waar de BLM-protesten worden onthaald op rapportcijfers die een Brandy bunch gehalte – u begrijpt: even een doordenkertje – suggereren, daar wordt de flowerpower opstand van gezinnen met kinderen vergeleken met de antifa acties rondom de G8…. oooh nee mijn fout, antifa doet natuurlijk ook nooit iets, afijn u begrijpt waar ik heen wil.

Net als de overheidswaanzin rondom een griepvirus, begint de mediawaanzin rondom het ‘vrije’ woord nu toch echt een niveau te bereiken dat zich zelfs nog onder de kelder van de slechtste riooljournalistiek, genaamd paparazzi bevindt…… het is ronduit beschamend.

Iedere zin die de positiviteit van de betoging van gisteren moet benadrukken, wordt voorzien van een misselijkmakende negatieve zinsspeling als in: het vreedzame deel van de betogers legt nu bloemen.
Welk aggressieve gedeelte hebben deze riooljournalisten dan gezien, om tot hun door de overheid betaalde conclusie te komen?
Ja er was een confrontatie tussen de ME – de mobiele engnekken – en een groep voetbalsupporters, maar door wie was deze brandhaard ontstoken?

Onze hermandad, die zich meer en meer de rol toebedeeld die zij in de oorlog ook nastreefden, staat erom bekend bij werkelijk iedere ‘confrontatie’ eerder escalerend dan de-escalerend op te treden, en als je niet beter wist – wink wink – dan zou je geloven dat onze boys and girls van de zwart-gele brigade stijf staan van ‘bepaalde middelen.’

Het is niet eens zo dat de mobiele engnekken zelf de knuppel in het hoenderhok hoeven te gooien, nee dat doen de tientallen ‘undercover’ agenten – die er, hoe hilarisch, bij iedere demonstratie weer genadeloos uitgepikt worden – die als enige taak hebben om her en der de boel ‘op te stoken’ zodat hun in Michelin poppetjes kleding gestoken collega’s los kunnen gaan, met net nog niet het schuim op hun kaken.

Hoe zou zo’n voorbereiding op een gezellig dagje gezinnen de typhus schoppen er nu uitzien? Zouden onze engnek boys and girls net als voetballers een rondo vorm hebben, waarbij een ieder die zich in de cirkel bevindt de touwtyphus geslagen wordt om de adrenaline alvast te laten vloeien, en het juiste sfeertje te creëren?

Ja er waren zondag hele grote groepen agressievelingen aanwezig op en rond het Malieveld, maar zij waren niet te herkennen aan hun aanwezige kinderen, hun meegenomen bloemen of hun drang naar samenzijn, nee zij waren te herkennen aan hun ‘oortjes’, aan de meegebrachte wapenstok als onderdeel van de zwart-gele Michelin uitrusting, maar bovenal waren zij te herkennen aan ‘ietwat’ vergrootte pupillen en een vleugje schuim rond de mondhoeken hier en daar.

En dat beste journalisten, is nu ‘onafhankelijke’ journalistiek bedrijven naar de aard en ethiek van het beroep.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

-1
Michel Mulder