Ik ben natuurlijk geen hommel


-2

Sommige mensen zijn allergisch voor melkproducten. Lactose-intolerantie is het onvermogen de melksuiker lactose te verteren, waardoor darmklachten ontstaan. Andere voor noten of peulvruchten en weer andere mensen voor eieren of bepaalde granen.

Waar ik allergisch voor ben is mensen die zeggen iets niet te zijn. Kijk ik ben natuurlijk geen dokter. Of kijk ik ben natuurlijk geen rechter. Of van die Ratelband achtige zelfhulp goeroes die voor ze je willen helpen bij psychische problemen nog wel even zeggen dat ze natuurlijk geen psycholoog of psychiater zijn. Als je de behoefte voelt om een disclaimer te plaatsen dan voel ik ook even de behoefte om met een schuin oor te luisteren. Baadt het niet schaad het niet.

In de netflix serie Lucifer zit de knappe vent en ladykiller Tom Ellis bij een seminar van een zogenaamde pickup artiest die een zaal vol minder succesvolle simpele zielen wel even zal vertellen hoe ze een vrouw aan de haak kunnen slaan. Hij prikt natuurlijk gewoon door de flauwekul heen. Een prachtige scene. Ik heb ook wel eens beroepen uitgeoefend waarvan de manager niet zo goed wist wat je deed. Kijk rem, ik weet natuurlijk niks van het maken van een formulier …. Ik krijg dan de behoefte om ze in de reden te vallen en te zeggen, Goh daar zou je eens iets over moeten lezen joh. Reuze interessant namelijk.

Of politici die zeggen dat ze tot nieuwe inzichten zijn gekomen door nieuwe informatie die nog niet beschikbaar was. Voortschrijdend inzicht. Yeah right. Als je ze dan zegt dat die kennis al zo oud als Jeruzalem is (ja ja ik weet dat de uitdrukking zo oud als Methusalem is maar ik vind Jeruzalem ook leuk) dan krijg je te horen, kijk ik ben natuurlijk geen specialist dus ik laat het graag aan hen. Gewoon niet doen.

Kijk ik ben natuurlijk geen pijpfitter maar volgens mij zit er iets los. Kijk ik ben geen diepzeeduiker maar het lijkt mij best diep en ook geen Mig lasser maar zit het wel goed vast en ik ben geen prostituee maar volgens mij ben je opgewonden.

Kijk ik ben natuurlijk geen fietsenmaker maar volgens mij zit u op een brommer. Kijk ik ben natuurlijk geen aap maar het lijken mij prima bananen. Kijk ik ben natuurlijk geen computerspecialist maar heeft u hem al eens uit en weer aan gezet.

Kijk ik ben natuurlijk geen muzikant maar heb je al eens nieuwe snaren op je gitaar gezet. Kijk ik ben natuurlijk geen vrouw maar ben je niet toevallig ongesteld. Kijk ik ben geen exorcist maar je ziet er wel bezeten uit.
Kijk ik ben natuurlijk geen fotograaf maar zou je niet eens wat vaker kunnen lachen?

Kijk ik weet natuurlijk niks van hoe zo’n virus zich gedraagt maar ik zou toch uw mond beschermen.

Ik ben natuurlijk geen hommel maar uw stuifmeel ruikt lekker

Remco Hogendoorn


Like it? Share with your friends!

-2
Sander