Horeca zegt vertrouwen op in kabinet: ‘Wij gaan 17 januari weer open’


1

Via omroep Brabant

Archieffoto: Twan Spierts.
Archieffoto: Twan Spierts.

Of het nu van het kabinet mag of niet, horecaondernemers openen vanaf 17 januari massaal weer hun deuren. Dat blijkt uit een concept persbericht dat in handen is van Omroep Brabant. Volgens de kroegbazen en restauranthouders is deze actie hard nodig omdat het anders financieel voor hen niet meer vol te houden is. Het water staat hen aan de lippen.

Geschreven door Ronald Strater

De aangekondigde actie wordt (nog) niet gesteund door de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), maar wordt wel gedragen door minimaal veertig regionale afdelingen van de branchevereniging. In Brabant hebben bijvoorbeeld Eindhoven, Sint-Michielsgestel, Breda, Roosendaal, Eersel, Asten, Zundert, Heeze-Leende, Valkenswaard, Cranendonck, Steenbergen, Meierijstad, Oss, Vught, Haaren en Veldhoven zich achter de actie geschaard.

In het concept persbericht van deze groep kroegbazen en restauranthouders staat dat ze het vertrouwen opzeggen in zorgminister Hugo de Jonge en dat de betrokken horeca besloten heeft hun zaken te openen op zondag 17 januari aanstaande. En ook open te blijven. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronaregels zoals eerder door KHN vastgelegd in een protocol.

De maat is vol
Directe aanleiding voor de opstand zijn volgens het schrijven de uitlatingen die minister Hugo de Jonge afgelopen dinsdag deed. “We moeten ervan uit gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari”, zo zei die. Voor veel horecaondernemers is hiermee de maat vol, zo blijkt uit de volgende frases uit het persbericht:

Deze ondernemers zijn beter uit met de TOOLKIT van BURGERFRONT & bijbehorende VIDEO LESSEN! KEN JE RECHT!

https://www.burgerfront.nl/ikdoenietmeermee/

lees hier verder: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3298608/horeca-zegt-vertrouwen-op-in-kabinet-wij-gaan-17-januari-weer-open


Like it? Share with your friends!

1