Wethouder volgt de corona maatregelen niet langer!!!


-2

John van Vugt, een wethouder uit Geertruidenberg heeft zorgen over de Coronamaatregelen. Als mens zijnde maar ook als bestuurder. Hij vindt dat de regels niet meer uit te leggen zijn. Hij is er duidelijk klaar mee en stopt er dan ook per direct mee. Hij vindt, nu er een nieuwe Coronawet wordt gemaakt, dat wij meteen op de rem moeten trappen want het is nu al niet meer te doen.

Van Vugt is een van de eerste wethouders die openlijk protesteert tegen de maatregelen. Het aantal besmettingen staat niet meer in verhouding met het aantal ziekenhuisopnames. Bovendien was het hoofddoel van de maatregelen om het virus tegen te gaan en overbelasting van de zorg te verminderen.

De cijfers gaan goed momenteel, we kunnen zelfs stellen dat de crisis geen crisis meer is. Waarom houden we ons dan nog vast aan de Coronamaatregelen? Het enige wat ze tot nu toe doen is onnodig schade aanrichten aan de economie en de maatschappij.

Vugt zegt, waarom zou je überhaupt regels opleggen, die in de praktijk niet haalbaar zijn? Neem de horeca, waar nu maar 30 mensen naar binnen mogen en waar anderhalve meter terrassen zijn ingericht. De wethouder liep eens een dagje mee met een cafébaas in zijn woonplaats en het viel hem op dat de  cafébaas zich bijna als een politieagent moest optreden.

Het is menselijk dat mensen samen komen, elkaar opzoeken. En dan nog de vraag of de mensen aan het tafeltje huisgenoten of familie zijn.

Van Vugt nodigt een Minister of Secretaris uit om eens een avondje met een BOA mee te lopen op vrijdagavond. Als er dan op een vol terras een boete van 4000 euro wordt uitgeschreven. Absurd. Den Haag met hun regels. Lokale bestuurders zitten ook met het probleem. De ideeën om horecabazen een kliklijn te laten bellen, om hun eigen klandizie te verklikken is verknipt.
Het is de kromheid die hem tegen zijn borst stuit. Het is allemaal willekeurig. Een demonstratie tegen de Coronamaatregelen is verboden, maar een andere demonstratie mag gewoon doorgaan. Hij bedoelt hiermee het protest tegen racisme op de Dam in Amsterdam. En de overvolle vliegtuigen dan? Mensen met een mondkapje. Vreemder kan niet.

Ook heeft van Vugt zijn bedenkingen over de hygiënemaatregelen in bijvoorbeeld de supermarkten. Karretjes die keurig verwoed worden ontsmet en vervolgens pak je producten uit het schap, die een ander net heeft teruggezet. Dit is schijnveiligheid.

Het is voor mensen die van nature sociale dieren zijn, moeilijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Oudere mensen in verpleeg- en verzorgingstehuizen vereenzamen door de maatregelen. Je kunt dit toch niet tegenhouden?

Mensen die nu hard moeten knokken om hun zaak overeind te houden door de economische schade, daar maakt van Vugt zich ook zorgen om. Wij kunnen ons niet vasthouden aan krampachtige regels. Dit is voor niemand houdbaar. Het zorgt wel voor dialoog in de samenleving, over wat er wel of niet mag. De wethouder ziet met angst toe op de spoedwet.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *