Internationale doorbraak, behandeling tegen Corona, zeggen nijmeegse artsen!

In Nijmegen zijn artsen in het CWZ Ziekenhuis bezig een onderzoek te doen naar vitamine K, om Corona patiënten mee te behandelen.


0

Internationale doorbraak, behandeling tegen Corona, zeggen Nijmeegse artsen!

In Nijmegen zijn artsen in het CWZ Ziekenhuis bezig een onderzoek te doen naar vitamine K, om Corona patiënten mee te behandelen. De artsen kwamen er achter, dat Corona patiënten die erg ziek waren en zelfs stierven, een tekort aan vitamine K in hun bloed hadden. Vitamine K zorgt er juist voor dat de longen beschermd worden. Dit zou weleens een doorbraak kunnen betekenen op wereldniveau. Het kan wellicht het ernstig ziek worden, door Corona voorkomen.

De internist en infectioloog Ton Dofferhof meent dat zij serieus iets ontdekt hebben. Zij konden aantonen dat bij Corona patiënten die op de IC terecht komen of doodgaan, een zeer lage vitamine K spiegel hadden. Veel  minder dan bij gezonde mensen. Het lijkt er op dat er een verband is tussen een te laag vitamine K en Corona.

Longarts Rob Jansen zegt dat vitamine K helpt bij de bloedstolling en het beschermen van de elastische vezels in de longen. Corona zorgt er voor dat er ontstekingen in de longen komen, waardoor de elastische vezels beschadigd raken. Die elastische

vezels zorgen er juist voor dat we kunnen ademhalen. Je lichaam compenseert dat vervolgens door, meer eiwitten te maken voor de beschadigde vezels. Daar heeft je lichaam vitamine K voor nodig. Zonder vitamine K mis je die bescherming en loop je meer risico.

De mannen zijn enthousiast over het onderzoek. Zij hopen dat de patiënten op deze manier niet meer zo ziek worden. “Dat zou geweldig zijn”; zegt Ton Dofferhof.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *