Nelly 96 is ongelukkig en wil in hongerstaking!!!


-1

Nelly Gelder is woonachtig in Lelystad en woont in een woon-zorgcentrum De Hoven. Ze is 96 jaar en doodongelukkig met de coronamaatregelen. Ze zijn te streng. Het is haar verboden om gebruik te maken van de voorzieningen, mag ze niet meer naar het centrum vanwege de maatregelen. Ze eet elke dag alleen omdat de eetzaal van het wooncentrum gesloten is. De reden hiervan is dat de eetzaal te klein is en het virus zich gemakkelijk verspreid.

Nelly had juist contact met andere mensen door de gezamenlijke koffie en eetmomenten. Het is moeilijk voor haar om zelf alleen naar buiten te gaan. Hoewel ze soms wel met begeleiding haar boodschapjes doet. Dan komt ze ook nog wel wat mensen tegen. En ze krijgt hulp bij het aankleden. Meer contact heeft Nelly niet en dat maakt haar doodongelukkig.

Voor Nelly heeft het leven zo geen zin meer. De regels zijn te streng. Bovendien zou ze het niet erg vinden om een week eerder te sterven omdat het leven momenteel ook geen leven meer is. Er wordt haar eten aan de deur gebracht wat ze vervolgens alleen opeet.  Andere mensen die ook in een aanleunwoning wonen durven niet goed bij elkaar op visite door de coronamaatregelen.
Nelly krijgt wel zo af en toe visite van een goede vriend die ze als haar eigen zoon ziet. Haar biologische zoon is overleden. Die vriend maakt dan haar ramen schoon en maakt een praatje met haar. Hier geniet ze echt van. Maar Nelly is bang dat dit contact door de maatregelen ook in gevaar komt.

Nelly is van plan om in hongerstaking te gaan mocht er niks veranderen. Natuurlijk hoopt ze dat dit niet nodig is. Wel heeft ze een afgelopen maandag lichtpuntje ervaren, ze mocht mee om poffertjes te bakken. Ze heeft genoten van het contact met andere mensen.

We vinden het heel erg dat Nelly overweegt in hongerstaking te gaan laat een woordvoerder van zorgorganisatie Coloriet weten. Het zal niks veranderen aan de regel dat ze het woon-zorgcentrum binnen mag. Hoe graag we dit ook zouden willen maar ze woont extern en de verruimingen komen als eerst in het wooncentrum zelf aan bod.

Zo proberen ze wel alternatieven te bedenken voor mensen die in een aanleunwoning wonen. Ze mogen wel in de gemeenschappelijke tuin waar bijvoorbeeld muziek wordt gespeeld of er worden poffertjes gebakken. In de tuin kan makkelijk anderhalve meter aan worden gehouden.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *