Onmenselijke samenleving en tweedeling in de maatschappij

Onmenselijke samenleving en tweedeling in de maatschappij


-1
Pionnen

Onmenselijke samenleving en tweedeling in de maatschappij

Het ziet er dus naar uit dat social distancing een gewoonte gaat worden in Nederland; zegt Emma Westerling (psychologe in Italië). De angst is bij veel burgers groot en iedereen is elkaars vijand, want je kunt elkaar zomaar besmetten met het Corona virus.

Anderzijds dreigt er een tweedeling te komen onder de burgers: je hebt het soort burgers, dat denkt dat de lockdown goed is en de anderhalve meter maatschappij juist verwelkomen voor de veiligheid van de volksgezondheid. De andere groep burgers is fel tegen de lockdown, omdat ze beweren dat er geen pandemie bestaat en er onnodig veel levens op het spel staan en het meer levens gaat kosten door de beperkingen van de Corona maatregelen.

Ondertussen krijgen we steeds om de twee weken weinig informatie via persconferenties, waarbij wij summier worden ingelicht door de overheid, maar waarin de anderhalve meter nog steeds in stand blijft.

Het valt Westerling op, dat als ze spreekt met mensen die niet geloven in de lockdown, dat ze zich niet snel durven uitspreken, omdat ze bang zijn uitgemaakt te worden als complotdenker. Het uitspreken van je mening, als je het niet eens bent met de lockdown wordt vaak vervolgd door een sociaal isolement. Zo ontstaat er een tweedeling in de maatschappij, in families, vriendengroepen enz.

Mensen die niet geloven dat de lockdown ergens goed voor is, worden door de overheid weggezet als fake news verspreiders. Mensen die braaf de regeltjes opvolgen van Rutte, worden door de overheid op een voetstuk geplaatst. Mensen worden op deze manier tegen elkaar opgezet en de overheid vindt dat wel prima.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *