Geen tweede golf, alleen angstzaaierij volgens Maurice de Hond

Maurice de Hond, opiniepeiler bekijkt het hele Corona crisis beleid heel kritisch. Hij heeft er een dagtaak aan, om zoveel mogelijk onderzoeken wereldwijd te lezen en te volgen. Zijn conclusie is dat er geen tweede Coronagolf komt.


1
Maurice de hond

“Geen tweede golf, alleen angstzaaierij”; volgens Maurice de Hond

Maurice de Hond, opiniepeiler bekijkt het hele Corona crisis beleid heel kritisch. Hij heeft er een dagtaak aan, om zoveel mogelijk onderzoeken wereldwijd te lezen en te volgen. Zijn conclusie is dat er geen tweede Coronagolf komt. Volgens de Hond ligt het aan het ontbreken van goede ventilatie.

Je wordt niet zomaar besmet als je te dicht bij iemand in de buurt komt, terwijl iemand praat met consumptie. Wat er echt gevaarlijk is, is als je het virus een tijdje inademt binnenshuis. Zonder goede ventilatie en een lage luchtvochtigheid, is de kans veel groter dat je besmet wordt. Hij noemt het openbaar vervoer als voorbeeld om een mondkapje op te doen.

Er wordt veel angst gezaaid door de media en diverse virologen, vindt Maurice. De sterftecijfers zijn niet zo hoog en een derde van de mensen merkt niet eens dat ze het het hebben of hebben gehad. Het gaat beter op de IC’s en het lijkt erop alsof ze op zoek zijn naar een nieuwe paniekuitbraak, zoals een tweede golf. Die tweede golf gaat er niet komen, zegt hij. Het kan wel dat er na een versoepeling een kleine toename is in de besmettingen, maar we kunnen het virus makkelijk onder controle houden, als we de indoor evenementen even uitstellen.

Waarom de Hond zich zo vastbijt in dit onderwerp? Hij ziet Nederland kapot gaan door de maatregelen. De hele samenleving ondervindt er schade van. Volgens hem zullen er over een tijdje miljoen mensen werkeloos zijn.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *