Ook de Corona demonstratie in Amsterdam is verboden!!!


-1

Ook de Corona demonstratie in Amsterdam is verboden!!!
De demonstratie tegen de Coronamaatregelen op het Museumplein in Amsterdam is nu ook verboden. Volgens de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland lijkt het er op, dat er met 5.000 demonstranten de veiligheid van anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden.

Demonstreren is een grondrecht! Dat staat in de verklaring van de gemeente maar het besluit is niet te licht genomen. Op basis van informatie van de veiligheidsregio, heeft de politie niet heel veel vertrouwen dat de demonstranten de anderhalve metermaatregel aan zullen houden en voldoen aan het verspreiden van het Coronavirus. Ze zijn ook bang voor chaos, daarom zal de demonstratie niet doorgaan.

Dit schrijft Burgemeester Femke Halsema in een brief aan de organisatoren van het geplande protest, dat dus een demonstratie op het Museumplein dus niet wenselijk is.

In Amsterdam zou het aantal demonstranten tot 5.000 op kunnen lopen. Maar door eerdere ervaringen kan het aantal demonstranten ineens groeien tot een groter aantal demonstranten. Hierdoor kan de politie er rekening mee houden dat het aantal demonstranten meer kunnen zijn dan de verwachte 5.000, aldus Halsema.

De organisatoren van het protest hebben mij niet laten weten of het protest wel op een veilige manier ging verlopen, zegt Burgemeester Halsema.

De demonstratie is gericht tegen de maatregelen van de Overheid. Het protest op het Museumplein zou duren van 12:00 tot en met 17:00 uur. Net als de demonstratie op het Malieveld in Den Haag zouden er verschillende toespraken gehouden worden en bekende artiesten optreden. Het Museumplein is bovendien een stuk kleiner dan het Malieveld. De demonstratie in Den Haag is overigens ook verboden.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *