Het verhaal van Yolanda Schaap


0

Lees het verhaal van Yolanda Schaap

Dit is het verhaal van Yolanda Schaap een gewone Nederlandse burger uit Ulft. Ze komt uit een Nederlandse boeren familie, vandaar de korenbloem. Die is duidelijk belangrijk voor haar.  Ze zit in de WAO en wilde haar verhaal graag met ons delen.

Ik heet Yolanda Schaap en zoals mijn vrienden het  mooi zeggen: ” Jij heet zo, zij zijn het” . Ik zou graag hier mijn gedachtengang met jullie willen delen;

Ik ben 55 en nu 25 jaar hulpverlener waarvan 23 jaar bij de bekendste vrijwilligers organisatie en nu  sinds 2 jaar als burger.

Was op vele grote festivals, concerten & evenementen in Nederland actief – Duizenden zwetende hossende, dansende, drinkende mensen bij elkaar – en we weten festivals en concerten  zijn nu niet de meest hygiënische plekken, maar men had plezier – Dixi’s gebruiken – op de grond zitten bij een optreden – tijdens grote sportevenementen- wat hield je er aan over behalve geld op, een kater, een kou vatten? Je liep daar meer risico om iets op te lopen met alle gevolgen vandien en waarom dachten we er niet over na? Omdat we mensen zijn en bacteriën/virussen erbij horen – we zorgen voor een goed afweersysteem.

Aangezien we de afgelopen decennia diverse epidemieën gehad hebben, we de veteranenziekte, Qkoorts,  Varkensgriep,  Mexicaanse griep,  Hongkongvirus en het dagelijkse leven gewoon doorging – was ik ook niet angstig voor dit virus dat al sinds de jaren 60 bestaat, had al snel door dat dit een griep met complicaties was net zoals de andere jaren deze sluipmoordenaar verkeerd uit kan pakken zelfs bij een jong gezond iemand; denk aan gecompliceerde longontstekingen,  meningitis ( hersenvliesontsteking) of nierfalen als de buikstreek getroffen wordt en men niet voldoende blijft drinken.

Maar wat mij als een hamer raakte was de omslag in mensen – de paniek, de angst – het lijkt wel of er een shutdown in hun hersenen is ontstaan en rationeel denken niet meer functioneert ( dit is nog steeds bij sommigen ), een soort collectieve geheugenverlies.

De Mainstream media legde ik al gauw aan de kant. Op zoek naar cijfers, op zoek naar de logica van dit alles. Ik weet niet of jullie dat gevoel kennen – een horde op hol geslagen kudde die op jou afstormen en je pletten wil – en daar sta je met je kennis – met tranen in mijn ogen willen gillen – willen roepen – Stop nu !!!!! Herinner wie je was en hoe je nu bent geworden ????? Je verraad je buren , mensen op straat omdat ze samen willen zijn – omdat jij niet met je angst om kan gaan ? Soms  dring ik tot iemand door omdat ik met hen terug ga in de tijd – en beetje bij beetje de herinneringen trigger aan dat ene concert of dat leuke restaurant, hun jeugd – ik ze de tijd geef die herinneringen te vinden – daarna voorzichtig vraag- werd je ziek naderhand? Werd je ziek van bijvoorbeeld  het aanraken van een deurklink ? Als dan het antwoord Nee is – komt de volgende vraag : Waarom denk je dat je nu wel ziek wordt ervan?

Ik zie de waanzin op straat, ik zie de Onzin op straat en in de winkels – karretjes poetsen terwijl producten door tig handen gaan. Mondkapjes,  handschoenen- ze moesten beschermen tegen ? Vertel mij het ? Al die jaren heb ik dingen meegemaakt – ik heb mijn reanimaties gehad, was bij heftige gebeurtenissen; Ik deed mijn werk . In 2009 ook – Mexicaanse griep  ( Meneer Ab Osterhaus & van Dissel schopten toen ook paniek – er zouden duizenden doden vallen in Nederland ) wat net als nu meeviel – Hoe kan het – dat 11 jaar later dezelfde mensen die Toen onder vuur lagen, nu weer als experts naar voren gedrukt worden? Hoe kan het dat een leraar basisschool op de post van Volksgezondheid zit , zonder enige medische kennis?  Die mij voorschrijft dat ik iemand niet mag reanimeren als ik vermoed dat de persoon ‘besmet ‘ is ?

Zoveel onmachtsvragen  – als mens en als hulpverlener- Ik behoor ook tot de groep van mensen met een fysieke beperking- ik ben Hypermobiel- mijn sport- de Wandelsport- kan ik niet beoefenen zoals ik dat wil – ik mis de medewandelaars – ik schrijf dit terwijl ik me even niet sterk voel – ik zou dit jaar de Dodenmars ( 100km binnen 24 uur in Bornem België) lopen – maanden van training – weg – en mijn HMS wordt erger.

Ik vecht vanaf dag 1 voor de vrijheid- waarom meneer Rutte ?????? Dit virus is geen killervirus!!!!! Waarom misbruikt u een griep om de macht te houden???? 75 jaar zouden we vrij zijn, maar we hebben nu minder vrijheden dan 4 jaar toen, want pas in het laatste jaar kwamen dit soort regels. Waarom gebruikt u de zogenaamde kwetsbare groepen als chantage middel ????? Ouderen vinden dit nog erger dan de oorlog. In hoeverre bent u nog capabel om dit land goed te leiden? In mijn ogen niet. U bent de Italiaanse kapitein op dat schip dat omging – en de eerste ligt al kritiek in het ziekenhuis omdat ze een mondkapje moest dragen. Hoeveel bloed kleeft er nu al aan uw en de uwen handen door deze drakonische  maatregelen? Veel.

Dat we ooit weer moesten vechten voor onze vrijheid door oorzaak van buiten- zat er misschien in , maar dat Mijn Overheid – een gekozen overheid in vrijheid deze vrijheid verworven door vele offers afpakt van mij en mijn Medelanders om een virus ? Waar medicijnen voor zijn ? Dat mijn overheid mijn land in een dictatuur stort – mijn basisrechten afneemt – de toekomst van de jongere generaties verpest met de 1.5mtr , mensen smetvrees oplopen – Dat U meneer Rutte en collega’s ons dit aandoet – u zal zich moeten verantwoorden- U wil de Neuremberg code en het Verdrag van Helsinki en de Internationale rechten van de mens schenden – het laatste doet u nu al.  Ik slaap slecht en huil in stilte omdat ik het niet kan vatten dat we Anno 2020 weer moeten knokken. Maar ik blijf vechten, al moet ik dit vanuit huis doen  en ik blijf die hulpverlener die helpt , ik heb het mijn voorvaderen beloofd- Want ik bent een kind van de Vrijheid , en daar kom je niet aan !!!!!

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *