Ook de horeca is klaar met coronamaatregelen! Acties niet uitgesloten


-1

(Bron van dit artikel DDS, De Dagelijkse Standaard)

Ook horeca-ondernemers zijn helemaal klaar met de coronamaatregelen. Zo zijn ze die 1,5 meter afstand op de terrassen spuugzat. De Koninklijke Horeca Nederland wil daarom dat de maatregelen die gelden voor de horecabranche worden versoepeld.
Vooral de willekeur is volgens de branchevereniging een doorn in het oog, zo weet WNL te melden. Daarnaast willen ze ook dat de regel om anderhalve meter afstand van elkaar te houden buiten op de terrassen, vanaf 15 juli verdwijnt.
‘De branchevereniging noemt de huidige coronaregels voor de horeca willekeurig en vindt dat ze “haaks staan op op andere versoepelingen die wel zijn doorgevoerd”. Zo is het volgens de KHN oneerlijk dat er in het openbaar vervoer niet meer verplicht afstand gehouden moet worden, maar in de horeca wel.’
De situatie is zelfs zo uit de hand gelopen dat KHN vorige week een dagvaarding tegen de Nederlandse staat heeft aangekondigd. Voorzitter Rober Willemsen wil eerst de uitkomst van het kort geding afwachten, maar denkt wel dat er acties van horeca-ondernemers zullen komen, mocht het kabinet geen gehoor geven aan de roep om versoepelingen.
““Ik ben me nog niet aan het voorbereiden op een gang naar het Malieveld, maar ik vraag me af in hoeverre onze leden zich aan de coronamaatregelen blijven houden als de situatie steeds nijpender wordt.””
Uiteraard was het kabinet er als de kippen bij om te melden dat ze niet zullen ingaan op deze eisen. What’s new, zou ik zeggen.

 

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *