Foto op terras brengt burgemeester Laarbeek ‘zwaar in verlegenheid’


-2

(Bron van dit artikel ED)

BEEK EN DONK – Burgemeester Frank van der Meijden van Laarbeek is volgens eigen zeggen ‘zwaar in verlegenheid gebracht’ door een foto die zaterdagavond van hem is gemaakt op een terras in Beek en Donk.
Daarop drinkt en praat hij met mensen buiten zijn huishouden, zonder 1,5 meter afstand te houden.  Op sociale media is de foto meerdere malen gedeeld. ,,Wij krijgen boetes van 5200 euro omdat we geen afstand houden, maar de burgemeester van Laarbeek schuift de tafels gewoon bij elkaar. Voorbeeldfunctie?”, verklaart de maker, Guus Verspaget, op Facebook. Happen en Stappen

Burgemeester Frank van der Meijden zaterdagavond op het terras van Javaans Eetcafé in Beek en Donk © Guus Verspaget
Hij zat samen met zijn zus Dianne en hun beider partners op het terras van het Javaans Eetcafé, toen hij het gebeurde. Van der Meijden en zijn vrouw zaten daar aan het dessert, als afsluiter van een avondje Happen en Stappen waarbij deelnemers wandelend van restaurant naar restaurant gaan.

,,We waren eerder dan de rest, dat kun je ook zien aan de drankjes op onze tafel”, zegt Van der Meijden. ,,Pas na een kwartier kwamen er anderen bij zitten. Die zijn met tafels gaan schuiven omdat ze bij elkaar wilden zitten. Een buitengewoon vervelende situatie.” Dat bevestigt ook eigenaar Paddy van Lieshout van het Javaans Eetcafé. ,,Voordat de burgemeester het in de gaten had, zat er een tafel tussen de andere.”

Op dat moment besloot Verspaget een foto te maken. Van der Meijden: ,,Ik kende de man niet, nu wel. Hij kwam licht intimiderend op mij over. Maar hij mag natuurlijk foto’s van mij maken. Mijn vrouw en ik zijn meteen vertrokken, de rest is blijven zitten.”
Feestje met acht man
De boetes waar Verspaget naar verwijst zijn in april uitgedeeld. Hij, zijn vriendin en nog een vriend zaten in de tuin van Jimmy en Josica Podrabsky. Zij hadden eerder al een waarschuwing gekregen omdat ze een feestje met acht man zouden hebben gehouden tijdens de lockdown. Van der Meijden toen in een persbericht: ,,Daar waar mensen zich niet houden aan de regels, grijpen we in. Dit soort onverantwoord gedrag tolereer ik niet.”
De Podrabsky’s ontkennen het feest en begrijpen niet hoe de politie tot acht mensen is gekomen. ,,We sliepen al toen de politie kwam binnenvallen. Iemand met een psychose had ‘s nachts de ramen bij ons er uit geslagen. We hadden een logé, een vriend van mijn man. Ik kwam naar buiten in mijn badjas, mijn kindjes lagen nog in bed. Meer mensen waren er niet”, zegt Josica.

De boetes kwamen volgens haar later, tijdens twee avondjes toepen. ,,Ze kwamen controleren of we weer een feestje hadden. Maar je mocht toen al drie mensen thuis op bezoek hebben volgens de richtlijnen. Ik heb ze daar op gewezen. We kregen daarom een boete voor het negeren van de 1,5 meter afstandsregel.”
Die 1,5 meter afstand levert in de praktijk wel dilemma’s op, erkent Van der Meijden. ,,We zijn die avond bij Stout en Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel geweest voor het voor- en hoofdgerecht. Ook op andere locaties had je me op minder dan 1,5 meter afstand van anderen kunnen fotograferen.”

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *