OPEN BRIEFJE AAN FEMKE MEREL VAN KOOTEN


3

Beste Femke,

Met enige verbazing heb ik jouw oproep gelezen aan je collega’s van de tweede kamer, om de avondklok spoedwet controversieel te verklaren, en deze te verplaatsen over de verkiezingen heen.
Mijn verbazing beste Femke betreft het feit dat – uit gegevens van de overheid blijkt – jij 1317 dagen, oftewel 3 jaar, actief bent in de Tweede Kamer, maar net als Klaas Dijkhoff in zijn 3166 dagen, daar enkel hebt zitten slapen.

Geheel terecht constateer jij dat met het circus wat zich in de Haagse rechtbank heeft afgespeeld onze grondwet en de rechtsstaat voorgoed bij het grofvuil zijn gezet, maar het ietwat domme en oooh zo hypocriete gehalte aan jouw verontwaardiging is dat jij, en al je mede Staten-Generaal leden, zelf de bijl hebben gezet in de wortels van onze democratie en onze rechtsstaat.

Het is een beetje als het dempen van de put nu het democratische kalf is verdronken Femke, het zijn krokodillentranen voor de bühne onderwijl wetende dat jij, en al jouw collega’s, letterlijk de rode loper hebben uitgerolt voor dictator Rutte.
Al ruim 10 jaar pikken jullie alle leugens, doofpotten en de schoffering van onze democratie en de rechtsstaat die de dictator in het Torentje jullie als hapklare brokken voorschotelt, in wat het hart van onze democratie zou moeten zijn, en nu komen de krokodillentranen omdat deze despoot gebruikt maakt van de ruimte die jullie hem stelselmatig bieden, en geboden hebben.

Wat is de intentie van de oproep aan jouw collega’s beste Femke, die uiteraard bij het grote publiek bekend wordt?
Is het een verkiezingsstunt? Is het het winnen van zieltjes, of is het het schoonvegen van het eigen straatje nu, door dat circus in Den Haag, overduidelijk is gebleken dat wij in een dictatuur leven en de volkswoede daarover binnen niet al te lange tijd zal ontbranden?

Jouw verontwaardiging over het verkrachten van onze rechtsstaat is hypocriet, simpelweg nep en stuitend om te moeten constateren, want onze rechtsstaat wordt al ruim 10 jaar stelselmatig verkracht door de kabinetten Rutte, een verkrachting waarbij jij ook ruim 3 jaar de handen en voeten van het slachtoffers hebt helpen vastbinden om de penetratie door Rutte en co. mogelijk te maken.

Het alleszeggende: wij hebben nu feitelijk meer macht dan vorige week, uitgesproken door demissionair dictator Rutte, was HET moment geweest voor de kamer om deze paljas voorgoed te verbannen van het Binnenhof-pluche, maar dat moment lieten jullie gelaten voorbij gaan wetende dat Rutte jullie allemaal in zijn zak heeft zitten, en zijn wil – lees: de wil van zijn opdrachtgevers – nu eenmaal wet is.

Dat zijn wil wet is hebben wij mogen constateren in de klucht genaamd: D-day in court, waar in een tijdsbestek van luttele uren een werkelijk beschamend staaltje machtsmisbruik tentoongesteld werd, met een nog nimmer vertoonde arrogantie bij een voorzitter – of moeten we zeggen clown – met als gevolg dat het nu voor eens en altijd duidelijk is dat de rechtspraak in Nederland is overleden aan covid.

Het staat je uiteraard vrij om je oproep aan je collega’s te doen beste Femke, maar spaar mij je ‘bezorgdheid’ om onze rechtsstaat, want het is een ‘rechtsstaat die jij mede eigenhandig de nek omgedraaid hebt.

Michel Mulder


Like it? Share with your friends!

3
Michel Mulder