Politievakbond: coronabeleid werkt niet, geen draagvlak vroegtijdig sluiten horeca


0

(RT DUTCH)

Politievakbond: coronabeleid werkt niet, geen draagvlak vroegtijdig sluiten horeca

Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP ziet dat er geen draagvlak meer is voor de coronamaatregelen van het kabinet. Om weer voldoende draagkracht te krijgen onder de bevolking moet je alle huidige coronamaatregelen overboord gooien.
Het kabinet kwam gisteravond tijdens de persconferentie onder andere met het voornemen om de cafés in de Randstad om 01:00 uur te sluiten. Van der Kamp is niet te overtuigen dat het gericht aanpakken van dit virus op deze manier gaat werken. Hij ziet het niet gebeuren dat jongeren zich hier aan gaan houden. Er moet volgens hem opnieuw grondig worden nagedacht over het coronabeleid en de maatregelen. Het draagvlak is weg en de nieuwe maatregelen zijn niet meer te handhaven. Het handhaven werkt niet meer, waardoor jongeren alternatieve dingen gaan zoeken. Het is volgens de voorzitter ook zeer de vraag of het bijdraagt aan het terugdringen van het coronavirus. Je ziet dat mensen de maatregelen niet meer vol kunnen houden.

Van de Kamp heeft laten onderzoeken hoeveel coronaboetes er de afgelopen weken zijn uitgeschreven. Dat zijn er nagenoeg nul. Er wordt wel gepraat, mensen worden weggestuurd en er wordt geprobeerd tot een oplossing te komen. Dat werkt, boetes zijn naar de achtergrond verdwenen. Volgens Van de Kamp ligt het risico van symboolpolitiek op loer. De politiek gaat stug verder op de huidige voet. De besmettingen moeten terug en dat gaat nu op een manier waarvoor geen draagvlak meer is. Ook de capaciteit om te handhaven is er niet, en de mensen houden zich er niet meer aan. ‘We moeten ons afvragen welk risico we met z’n allen bereid zijn te lopen. Als de samenleving doet wat ze wil doen, dan heeft het geen zin om daar mee door te gaan als het virus er niet mee wordt teruggedrongen’ aldus van der Kamp.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

0
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *