81 Artsen schrijven een brandbrief tegen de coronamaatregelen


-2

81 artsen schreven een openbare brandbrief waarin ze vertellen zich zorgen te maken over het coronabeleid. Ze denken dat de maatregelen meer schade aanrichten dan dat ze goed doen. Ze zeggen ook in de brief dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is voor het coronabeleid. De brief is ondertussen 6000 keer ondertekend.

Volgens veel vroege ondertekenaars, waaronder ook veel huisartsen, is er amper bewijs voor het nut van afstand houden. De politieke partijen worden nu gevraagd kritisch en onafhankelijk te kijken naar de coronawet waar het Kabinet aan werkt. De artsen roepen ook beroepsverenigingen in de zorg en andere zorgverleners op hun mening te geven over de coronamaatregelen en de coronawet.

De artsen schrijven:

Als arts legden wij allemaal onze eed dan wel gelofte af welke in 2003 werd aangepast naar de huidige tijd en onder meer stelt ‘..Ik zal gezondheid bevorderen.’.. ‘Ik erken de grenzen van mijn mogelijkheden. Ik zal mij open en toetsbaar opstellen. Ik ken mijn verantwoordelijkheid voor de samenleving en zal de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg bevorderen. Ik maak geen misbruik van mijn medische kennis, ook niet onder druk.’ In dit licht is het huidige shamen, blamen en censureren van artsen die een tegengeluid op overheidsbeleid en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laten horen, die alternatieven naast een vaccin route belichten of kritische vragen stellen over de gang van zaken, uitermate zorgelijk.

En nog meer:

Wij maken ons in toenemende mate zorgen om de beslotenheid waarin het OMT de overheid adviseert en de snelheid waarmee hypotheses en meningen in beleid verankerd worden.

Dokters als epidemioloog en Huisarts Dick Bijl, Emeritus Hoogleraar Klinische Immunologe Pierre Capel hebben getekend. Ook Psychiater Renate Tillema Schoon en Psychiater Esther van Fenema schreven hun naam onder de brief.

Hannah Visser is een van de initiatiefneemsters van de brief. Zij is al vanaf het begin van de crisis lid van het corona crisisteam in het Beatrixziekenhuis. Ze merkte dat het als arts erg lastig is om kritisch te zijn op het coronabeleid. Je wordt heel snel weggezet als complotdenker als je je openbaar kritisch uit terwijl dat niet zo is. Dit was dan ook de aanleiding van deze brief.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *