Wordt de kamerbrief over coronavaccin een staatsgeheim?


-1

Om alle Nederlanders snel te helpen aan een vaccin tegen corona heeft het Kabinet 700 miljoen euro betaald. Samen met Duitsland, Italië, en Frankrijk kochten zij 300 miljoen vaccins bij het farmaceutische bedrijf AstraZeneca.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een brief met informatie over het vaccin ondertussen tot een staatsgeheim gemaakt. Dit omdat het ernstige schade kan aanrichten aan het belang van Nederland of zijn bondgenoten.
Hugo de Jonge wil alleen vragen over het vaccin beantwoorden in een vertrouwelijke brief aan de tweede kamer. Bovendien is het mogelijk dat er nog meer geld naar de vaccins gaan. Dit omdat het Kabinet zich afvraagt of en wanneer een vaccin succesvol zal zijn. Daar hangt het extra bedrag aan vast.

Hugo de Jonge is zo zeer met ons begaan dat hij alleen lastige vragen wil beantwoorden per staatsgeheime Kamerbrief, waarin we natuurlijk het volste vertrouwen hebben.  Je mag gerust ons belastinggeld uitgeven aan vaccins waarvan niet bewezen is dat ze werken.

Er is veel commentaar over hoe het gaat. Jesse van de Velde (Gezondheidscoach) schreef op Facebook dat een vaccin ontwikkelen normaal 10 jaar duurt en dat het virus muteert. Hij verwijst naar een interview met een cardioloog Angela Maas. Een vaccin is niet de oplossing. Gelijksoortige uitspraken komen ook van Hoogleraar Pierre Capel.

Waarom is een vaccin de enige uitweg? vraagt van de Velde. Het vaccin tegen de Mexicaanse griep was immers ook een farce? Toch wil de Europese Commissie de strenge regels versoepelen betreft genetische manipulatie om het vaccin sneller te ontwikkelen. Wat heeft Genetische Manipulatie met het vaccin te maken met COVID19?
Wouter Raadgever en Tom Zwitser staan eveneens versteld.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *