Belgie: VLAAMS BELANG VRAAGT EXTRA GEMEENTERAAD EN WIL ENKELBAND VERPLICHTEN VOOR BESMETTE PERSONEN


-1

(REFLEX)

Opvallende uitspraak van Mechels Vlaams Belang kopstuk Frank Creyelman: “Wij pleiten voor een drastischer middel. Het is voor iedereen duidelijk dat het federaal traceerbeleid een maat voor niks is. Dus moet het geweer van schouder worden veranderd. Besmette personen moeten kunnen verplicht worden om thuis te blijven zolang ze anderen in gevaar kunnen brengen. Dit controleren kan gebeuren door het verplicht dragen van een enkelband”.
“Een enkelband kan alleen gezien worden door wie hem draagt en is dus niet stigmatiserend. Veel burgers zijn immers bang voor apps op smartphones die hun doen en laten controleert. Bij een enkelband is dit van tijdelijke orde: zolang de besmetting duurt. Besmette personen kunnen dan verplicht worden om thuis te blijven op straf van boete”, aldus Creyelman.
Het Vlaams Belang vraagt een extra zitting van de gemeenteraad om nieuwe coronamaatregelen te bespreken en nieuwe voorstellen te lanceren. “Wij zullen vandaag nog daarvoor de steun van alle fracties in de raad vragen. Wij rekenen dan ook op het gezond verstand van onze collega’s in de gemeenteraad. Tenslotte kunnen veel bewoners en handelaars een nieuwe lockdown psychologisch en financieel niet meer aan”, besluit Creyelman
Enkelband dragen kan niet worden opgelegd door (lokale) overheid
Het dragen van een enkelband en zo onder elektronisch toezicht geplaatst worden kan niet worden opgelegd door de (lokale) overheid. Het is de strafuitvoeringsrechter die beslist of iemand onder elektronisch toezicht geplaatst kan worden. Er dient immers een vonnis of een arrest uitgesproken te zijn dat er strafbare feiten zijn gepleegd.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *