De aanpak van coronacrisis in Zweden zal op langere termijn goed blijken!!!!


-2

De Zweedse viroloog Anders Tegnell, die de Zweedse aanpak van het coronavirus heeft bedacht, weigert zijn aanpak te betwijfelen. Het Zweedse model met amper een lockdown en wel de anderhalve meter, is volgens de rest van de wereld niet geslaagd. Er stierven in Zweden per 100.000 inwoners wat meer dan 5 keer is dan in Denemarken. Het is te vroeg om al tot een slotsom te komen, zegt Tegnell. Bovendien is het virus hier nog. De aanpak van Zweden is wel veel makkelijker en langer te dragen, dan in Nederland en in andere westerse landen is gedaan. Alles werd daar stilgezet, terwijl in Zweden het leven zo goed als mogelijk doorging.

Andere landen gaan, volgens zijn voorspelling, van de ene lockdown naar de andere. Dit gaat de economie de kop kosten en het draagvlak ondermijnen, dit zegt hij in een podcast.

Dit is pas de eerste fase van een lange onzekere strijd tegen COVID19. Daarom is de Zweedse aanpak open, maar de mensen moeten leren wel afstand te houden. Helaas zorgen de lockdowns ook voor andere problemen: huiselijk geweld, vereenzaming en massale werkeloosheid, benoemt Tegnell.

Graag wil hij de verschillende aanpakken ooit beoordelen als dit allemaal voorbij is. Maar voor nu wil hij lekker op vakantie. Dat wordt in Zweden, want andere landen hebben hun grenzen voor Zweden gesloten uit angst voor COVID19 besmetting.

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-2
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *