De Amsterdamse ziekenhuizen liggen niet vol met coronapatiënten


-1

(Universitair Medische Centra)

Op diverse sociale media verschijnen berichten dat de ziekenhuizen in (de regio) Amsterdam vollopen en/of vol liggen met coronapatiënten en dat er bij Amsterdam UMC gisteren met spoed een corona-afdeling zou zijn geopend. Dat is niet het geval.
Op dit moment liggen bij Amsterdam UMC acht coronapatiënten op de verpleegafdeling en twee coronapatiënten op de IC. Ter vergelijking, op de hoogtepunt van de coronapandemie lagen er bij Amsterdam UMC 120 coronapatiënten op speciale corona-verpleegafdelingen en 70 coronapatiënten op de corona-IC.
Ook de omringende ziekenhuizen in Amsterdam liggen niet vol. De situatie is vooralsnog overzichtelijk, er is geen sprake van speciale cohortafdelingen, of een speciale corona-IC. Natuurlijk zijn we alert en bezorgd over het toenemend aantal besmettingen in Amsterdam en omgeving en we bereiden ons voor op een eventuele tweede coronagolf. Daar is nu nog geen sprake van.
Wel blijft het belangrijk dat iedereen zich consequent aan de coronamaatregelen houdt, zodat het aantal besmettingen niet verder oploopt. Dat betekent anderhalve meter afstand houden van anderen, regelmatig je handen wassen met zeep en hoesten en niezen in je elleboog.

 

[zombify_post]


Like it? Share with your friends!

-1
Frontier3

0 Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *